“Mateus meets Sam Baron meets Yatzer”

av | aug 19, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Som jag nämnde i förbifarten i ett annat inlägg igår så firar Mateus hela 25-år i inredningsbranschen i år, och detta vill man så klart fira lite extra och lanserar därför ett ny fin kollektion i samarbete med designstudion Yatzer eller närmare bestämt Sam Baron och  Costas Voyatzis.
Kollektionen smyglanserade redan tidigare i år för pressen men nu finns det fina pressbilder som visar den minimalistiska kollektionen.
Bilderna är stylade av Lotta Agaton och fotograferade av Fabian Björnstjerna samt matstyling av Linda Lundgren.

Kollektionen som innehåller en tallrik, en skål, en vas och en mugg i olika storlekar och kulörer, tillverkas precis som de övriga produkterna i Mateus fina sortiment i Portugal för hand enligt traditionell hantverksteknik. Tanken bakom och inspirationen till den nya kollektionen är att lyfta fram känslan och kärleken till hantverket som Mateus brinner för, och visst har man lyckats med det!
Den nya kollektionen passar utmärkt att kombinera med de övriga kollektionerna, och det är precis det som jag älskar med Mateus produkter, att man kan kombinera och variera sin dukning i det oändliga och på så sätt skapa sin egen stil.

Så fina bilder som visar den nya kollektionen och jag ser verkligen fram emot att få kika på produkterna live under nästa vecka i Stockholm då produkterna lanseras bli vid en pressfrukost och en festkväll på Kungliga Operan, och även då är det Lotta Agaton som kommer att stå för stylingen.

Styling: Lotta Agaton
Matstyling: Linda Lundgren
Fotograf Fabian Björnstjerna

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Mateus jubileumsfest på Kungliga Operan

    […] som har tagits fram i samarbete med designstudion Yatzer, så fint! Jag visade ju kollektionen HÄR via de fina pressbilderna som även de är stylade av Lotta […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *