Veckans Hemnet-span på Götabergsgatan 16

Hej Fredag, den allra första fredagen i juli dessutom och vad passar väl bättre på veckans härligaste dag än att inleda med ett fint Hemnet-span?
Inte mycket tycker jag, så därför vill jag idag visa dig en fin sekelskifteslägenhet med massor av tidstypiska attribut, ingen kakelugn dock, som du hittar i Göteborg och närmare bestämt på Götabergsgatan 16

 

Huset är byggt i slutet av 1800-talet under rådande nyrenässans, och då var det ju inga konstigheter att bygga vackra hus med invändiga detaljer som spegeldörrar av massivt trä, dito vägglister, fiskbensparkett, stackaturer, väggpaneler och takrosetter, unika kakelugnar som jag antar har funnits i denna men som rivits ut av personer som velat modernisera.
Synd, för det är ju bara så fint med kakelugn, inte sant?
Och synd är det även att allt som byggs idag känns simpelt och platt jämförelsevis med detta.

Köket är ju av av det modernare slaget men smälter ändå fint in i den gamla stilen och extra plus i kanten eftersom det finns en utgång till en balkong så att ma kan sitta ute och äta på sommaren om man vill.

Även sovrummet har utgång till balkong och här kan den som är observant notera att det är brädgolv istället för parkett  och här har färgskalan gått från vitt/grått/svart till mera naturinspirerade toner.

Gillade du det du kika på alldeles nyss så skynda vidare till Göteborgs-mäklaren Ahre som är den mäklare som förmedlar objektet.
Där hittar du all info om bostaden, fler bilder osv.

Ha en fin dag!

*Mäklarbilder Ihre Fastighetsbyrå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.