IKEA Democratic Design Days 2018

av | jun 7, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Idag gick startskottet för IKEA Democratic Design Days 2018, de årliga sammankomsten för internationell press upp i Älmhult där de stora kommande nyheterna och designsamarbetena presenteras bland annat.
Jag är tyvärr inte på plats i år heller (det hade varit kul med en inbjudan tycker jag) men har lyckats snappa upp en hel del av det som presenterats via IKEA Today där du kan läsa mer om var och en av nyheterna som skymtar här nedan.

IKEA inleder ett samarbete med det världskända varumärket LEGO och tillsammans ska de belysa vikten av traditionell ek, tillsammanstid osv för barna utveckling och välmående.
Man inleder även även ett samarbete med Area Academy och Uniqo och här handlar det om motsatsen till nyss nämna traditionella lek, nämligen gaming och 3D teknik, möbler som är ergonomiskt anpassade till dem som spenderar mycket tid med att spela spel på nätet…
Fler samarbeten värda att nämnda är det med designern Stefan Diez där man ska ta fram framtidens kontor och hur det ska utformas enligt det nya moderna sättet att arbeta på.
Ett mera flexibelt och rörligt kontor som öppnar upp för rörlighet och lättillgänglighet.

IKEA Art Event 2019 kommer att ta en lite ny skepnad och kommer helt att handla om mattor istället för ”vanlig konst” och bland annat den japanske konstnären Misaki Kawai samt designern Virgil Abloh bidrar med alster till kollektionen som du kan läsa mer om HÄR.

Samarbetet som IKEA inlett i flera olika steg tillsammans med OFF White-grundaren Virgil Abloh avslöjades ju redan förra året, och nu kan du spana in produkterna som ingår i kollektionen MARKERAD närmre HÄR.

Byredo grundaren Ben Gorham gör ett samarbete med IKEA, det avslöjades också vid förra årets Democratic Design Days, ett så kallat osynligt samarbete där olika dofter är det som är i fokus.

*Pressbilder IKEA /IKEA Today

2 Kommentarer

 1. Alexandra

  Lite offtopic… Men vilken fin ny header! Jättefin bild:-)

  Svara
 2. Inredningshjälpen

  Tack snälla vad glad jag blir!

  Kram Anette

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *