Yasuragi Spa

av | jun 2, 2018 | Hotelldesign

Igår efter min fredag på stan i Stockholm som jag berättade om i mitt förra inlägg, satte vi oss i en taxi och for ca 30 min utanför stan, till Hasseludden och Yasuragi.
Det japanska prisbelönta spa’t som jag hört och sett så mycket gott om och som jag velat testa ganska länge, och nu var det alltså äntligen dags.

Väl där checkade vi in i vårt rum inrett i japansk stil med en säng som var direkt på golvet, låga sittmöbler och även en badtunna inne i badrummet.
Utsikten ut över skärgården och Lidingö där borta talar ju sitt eget språk och genom det öppna fönstret hördes ljudet från båtarna på avstånd och rogivande fågelkvitter.
Sånt där porlande fågelkvitter som man inte hör när man bor i stan men saknar tokmycket när man som jag är uppvuxen ute i myllan på landet, ja väldigt rogivande och somrigt på något sätt.

Sen begav vi oss ner till den stora avdelningen med olika typer av japanska bad som finns både utomhus och inomhus, varma och kalla källor mm, och allt iscensatt på ett väldigt sobert och finstämt sätt.
Älskar den karga arkitekturen, det avskalade och rena uttrycket och dessutom fick man en enkel svart baddräkt samt en kimono när man checkade in som man sen bär under hela sin vistelse, ja även vid måltider, aktiviteter osv för att så lite färger ska störa intrycket och upplevelsen.

På kvällen åt vi en trerättersmeny som för min del bestod av sushi till förrätt, Bim Bim Bap med anka till varmrätt och sen en hallonpannacotta till dessert, och allt var supergott och fräscht.
Jag lyxade även till det med ett glas champagne eftersom det var bästa fredagen på länge och det ska ju firas!

Och idag när vi vaknade åt vi en god frukost, badade ännu mer, satt och njöt i solen och hann även med en sushilunch ute på den härliga takterrassen innan vi checkade ut och lämnade Yasuragi för denna gången, men vi kommer gärna tillbaka igen.
Och nu har vi checkat in på ett nytt hotell, inte inne i stan den här gången eftersom vi vill undvika kaoset i och med Stockholm Marathon som sprungits idag.
Är du nyfiken på var vi befinner oss så kika HÄR.

Ha en fin kväll!

*Sponsrad vistelse i samarbete med Yasuragi

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *