Home of Malene Birger

av | maj 19, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Den danska entreprenören Malene Birger som en gång startade de kända varumärkena By Malene Birger och Day Birger et Mikkelsen och som nu på senare tid lämnat över stafettpinnen för nyss nämnda varumärken och istället satsar på inredningsvarumärket Birger 1962, har köpt sig ett nytt litet hus hmm hmm….
Ja, litet är det då inte utan en storslagen villa som ligger vid otroligt vackra Lake Como i Italien, och närmare bestämt strax utanför Milano.

Så enastående vacker arkitektur, fönsterpartierna, den vackra trappan som leder upp till övervåningen, de utsmyckade pelarna som syns i hela huset, golven och inte minst den lite säregna inredningsstil om känns signifikativ för Malene Birger känns väldigt lockande, tycker jag.

Jag följer Malene Birgers resa med det nya huset, från ett helt tomt ark till den bostad som nu växter fram.
Parallellt med detta fina huset har Malene och hennes man även skapat ett andra hem i Grekland på Skyros som även detta är väldigt fint men mera vanligt än detta storslagna hus.
Just nu håller man även på att göra en bok om huset vid Lake Como och dess inredning och denna kommer ut någongång under 2019, spännande!

*Bilder via Malene Birgers World

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Hemma hos Malene Birger

    […] ett tag sedan visade jag en sneak peek ifrån den danska mode och designdrottningen Malena Birger’s kommande hem vid Como-sjön i […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *