Northern News

av | maj 4, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Det nya norska designvarumärket Northern som lanserade stort i samband med Stockholm Design Week 2018 tidigare i vår, fick ju mycket fin uppmärksamhet då inte minst här i min blogg.
I samband med det visade jag upp en hel rad med produkter från dem och så tänkte jag även göra i detta inlägget, eftersom de lanserade ytterligare fler produkter nu nyligen då de fanns på plats under designmässan i Milano.

Först ut har vi den nya serien YAM som kommer i tre olika varianter, loungestol, ottoman och en puff designade av svenske designern Johan Stenberg.
Sittytorna har mjuka konturer för skön ökar komfort och ger stöd till strukturen, sitsarna kantas av en enda obruten söm, vilket ger en mjuk inramning längs sidorna.

Och ännu en sittmöbel i form av matsalsstolen OAKI, designad av Stine Aas.
Här möts traditionellt japanskt hantverk och nordisk design och stolen är tillverkad i solid ek och går att fås i antigen rökt eller oljad ek.
Stine Aas har arbetat med flera olika tekniker för att konstruera stolens olika delar, bla med fogar som är dolda och ger Oaki ett sömlöst utseende och med ben som går hela vägen upp till ryggstödets fulla höjd.

Och sist och faktiskt minst av nyheterna är den stapelbara pallen PAL designad av Sami Kallio. PAL går att få i fyra olika varianter där färgerna rökt ek eller oljad ek kan kombineras med sits i ek eller med korgsits vävd av äkta vassfibrer.

*Pressbilder Northern fotograf Chris Tonnesen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *