Georg Jensen med hyllning till Koppel

av | apr 4, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Med anledning av att designern Henning Koppel skulle ha fyllt 100 år i år, så har danska Georg Jensen valt att lyft fram hans arbete i i ljuset lite extra nu under våren.
Georg Jensens designteam har nämligen med hjälp av Koppels vattenfärgskisser från arkivet inspirerats och gjort omarbetningar av den ursprungliga designen och medfört en ny färgpalett i svart, stål och olika nyanser av blått.

Caravel bestickmodell designades första gången i sterlingsilver och lanserades 1957 av Henning Koppel. Modellen hyllades för sitt briljanta, funktionella uttryck och sin stil. År 1986 lanserades serien i rostfritt stål vilket gjorde nutida design tillgänglig för connoisseurer och gastronomientusiaster. Som en hyllning till 100 års designarbete med Henning Koppel lanserades mönstret på nytt i år, nu med en svart pulverlackering.
Setet består av en matgaffel, en matkniv, en matsked och en dessertsked.

En sv dessa produkter som nu lanseras är ljuslyktan med namnet Hurricane tillverkade av rostfritt stål och frostat glas (samma namn som Skogsberg & Smarts ljuslyktor btw), och dessa kan man använda både inomhus och utomhus och finns i tre olika storlekar.

Vill du kika på hela Koppel kollektionen så hittar du denna hos Georg Jensen.

*Pressbilder Georg Jensen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *