Flora Hysterica

av | mar 17, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

I veckan har Photowall lanserat deras nya tapetkollektion Flora Hysterica en kollektion som gjort i samarbete med Martin Bergström som har ett stort botaniskt intresse som sträcker sig lång tillbaka i tiden. 
Ja, enligt pressmeddelandet så kunde Martin Bergström boken Den Nordiska Floran utantill redan vid 3 års ålder, och fascinationen för blommor har varit närvarande sedan dess.

”Arbetet med blommor har alltid varit återkommande i mitt skapande och det är kul att det nu har resulterat i en tapetkollektion tillsammans med Photowall. En blomma som plockades för ungefär tvåhundra år sedan finns kvar som en tidskapsel bland pappersarken. Jag ser det som att denna tapetkollektion skapar en möjlighet för den lilla blomman att få blomma igen, att tidslinjen som påbörjades fortsätter”, säger Martin Bergström.

Under skapandet av kollektionen Flora Hysterica har noggrant utvalda blommor skannats genom mikroteknik för att införliva blommans alla detaljer i tapetmönstret. Den skannade bilden har sedan integrerats med en färglagd bakgrund och slutligen utvecklats med blandtekniker och färglager för nå rätt struktur och färgnyans, och ett tapetmönster kan innefatta uppemot tjugo färglager.

*Pressbilder Photowall

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *