Royal Copenhagen SS 2018

av | mar 14, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Igår när jag visade inspirationsbilderna från Multiform så skymtade man porslin från anrika Royal Copenhagen i en av de utdragna kökslådorna.
Och då slog det mig, jag har ju helt glömt bort att visa vårnyheterna hos dem, så det är ju på tiden då dessa finns ute till försäljning redan nu.
De fina vaserna ovan med Mega Fluted-mönster kom redan förra året, men nu ansluter sig även dessa med svart mönster.


I år firar Royal Copenhagens klassiska mönster Blue Fluted Half Lace 130 år, och för att fira detta har man satt ihop ett set med muggar som du ser här ovan.
Vill du veta mer om mönstrets historia, kika HÄR.

Blue Fluted Mega mönstret designades av  den unga designstudenten Karen Kjældgård-Larsen år 2000 och har sedan dess blivit en omtyckt produkt som gett Royal Copenhagen en lite modernare look.
Mönstret ritades ursprungligen i 8 olika varianter (märk på baksidan av varje tallrik)  och nu lanseras den åttonde varianten som mattallrik.

Och en ny kanna som rymmer 70 cl även denna med Blue Fluted respektive Black Fluted Mega.

Och ännu en kanna och denna en lite mindre kanna för tex mjölk med mönstret Blue Fluted Plain.

Muggarna med bokstäver är ingen nyhet i sig men nu finns äntligen även bokstaven G så vi kan ha varsin, eller också kan jag ha två för mina initialer.
Så himla fina!

Också är ju påsken i antågande och hos Royal Copenhagen kommer det årligen fint dekorerade porslinsägg i olika utföranden, både att ställa på bordet och kanske ha frestande godis i eller mindre dekorativa ägg att hänga i påskriset.

*Pressbilder Royal Copenhagen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *