Marrakech Design + Monica Förster

av | feb 28, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

En nyhet som faktiskt lanserades under Stockholm Design Week men som inte hanns med just då, är samarbetet mellan designern Monica Förster och Marrakech Design .
Ett samarbete som resulterat i två olika serier ”The Four Elements” och ”Breaking the Wave”.
Riktigt fina båda två, men min personliga favorit är den hexagonformade varianten i den gröna kulören  som syns här inunder i bild.

””The Four Elements” förenas en nordlig färgpalett med en modernistisk form. Utgångspunkten är den norrländska naturen: skogsgrönt, himmelsblått, nattsvart och tegelfärgat. Men formspråket är förankrat i den tidiga modernismens abstraktioner. Resultatet är ett kakel som förenar dåtid och framtid, natur och stad. Färgerna i det hårda kaklet beter sig som vattenbaserad akvarellfärg: det är skirt med mjuka övergångarna som är sköna för ögat.

I ”Breaking the Wave” har Monica Förster arbetat fram en helt nytt format för kakel. Bågformen har hon lånat från en dörr från sekelskiftets jugendstil där naturen letade sig in i arkitektur och inredning. I kaklet kan man ana ursprunget men den mjuka böljande vågen har ett samtida uttryck.

*Pressbilder och utdrag ur pressmeddelande från Marrakech Design

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *