Att ha lärt sig allt om Philips Hue

av | feb 13, 2018 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

*Betalt samarbete med Philips*

Nu är jag hemma igen efter en händelserik Stockholm Design Week och Furniture & Light Fair 2018.
Det var så mycket intressanta möten, ny fin design och nya saker att upptäcka, också lär man ju sig en massa nytt om man är nyfiken, vilket jag är för det mesta.
Under veckan var jag bla inbjuden till Philips som fanns på plats på själva mässan med en stor monter där de visade upp deras smarta och anpassningsbara belysningssystem Phipps Hue.
Jag hade hört talas om Philips Hue sedan tidigare såklart, men inte riktigt haft koll på exakt hur det fungerade, men det kan man nog säga att jag har nu efter att ha fått en genomgång på plats i deras inspirerande och interaktiva monter.

Enkelt förklarat  så bygger själva Hue-koceptet på att man kan skapa sin egen personliga ljussättning utifrån hur man trivs bäst för stunden och systemet är dessutom trådlöst och går att styra via en app i telefonen eller surfplattan, ja man behöver inte ens vara hemma för att tända och släcka, utan kan göra detta på distans och det funkar även med röststyrning mm.
Perfekt om man tex vill tända upp innan man kommer hem så det känns välkomnande, om man är bortrest och ändå vill få det att se ut som om man hemma, och man kan även ändra själva ljusstyrkan, ändra från vitt uppiggande ljus till lite mer nedtonat och mysigt ljus och till och med färgat ljus för att skapa olika ljuseffekter.
Flexibelt och smart ljus i vårt hus efter behov och sinnesstämning!

Själva montern hade gjorts i samarbete med designern Amanda Ames som fanns på plats för att berätta om hur hon hade resonerat kring själva uppbyggnaden av det hela, och som du ser i bild här ovan så omgavs montern av höga väggar med ”titt-in-fönster” som visade olika typer av ljus, nyanser och till och med kulört ”disco-ljus” som man kan få via Hue-systemet.
Amanda berättade för mig att tanken var att uppnå lite av den känslan som man få när man går på gatan utanför och kikar upp mot en husfasad och dess upplysta fönster.
För visst brukar man tjuvkika litegrann i andras fönster och ibland tänka ”Åh det där ser mysigt och hemtrevligt ut”, eller kanske dess motsats ibland…
Och mycket av mysfaktorn och hemtrevligheten sitter ju i själva belysningen, många av oss kanske inte tänker tillräckligt mycket på det där, ja det finns ju så mycket mer att tänka på än bara att själva armaturen ska vara fin att titta på och ha den rätta designen, inte sant?

I montern kunde man dels styra belysningen i de olika fönstren via en kontrollpanel eller via appen, också fanns det hörlurar med inspelade sekvenser så att man kunde lyssna på vad personerna innanför respektive fönster hade för sig för något.
Learning by doing, det funkar alltid!

Jag knäppte några bilder på plats för att visualisera de olika nyanserna/ljusstyrkorna som man som sagt kan anpassa efter det som man håller på med för stunden.
Om du tex är i köket och håller på och lagar mat eller läser läxorna så behöver du antagligen lite skapare och vitare ljus, medan du säkert tycker att det är betydligt mysigare att sitta och äta frukost eller middag med nedtonat, lite varmare ljus.
Gillar man den effekten väljer man Philips Hue White Ambiance som ger dig möjlighet att välja/skifta mellan olika nyanser av vitt.

I nedersta fönstret ser vi den lite mer spektakulära färgade varianten Philips Hue White Color Ambiance som ger dig möjlighet att färgsätta ditt hem med hjälp av belysning som ger ett färgat ljus i rummet.
Kanske inget som jag personligen skulle vilja ha i mitt hem, men säkert en hel del som tycker att det är en cool effekt att använda när det är fest, när man tittar på film osv.

Avslutningsvis så fick jag med mig ett startkit för Philips Hue så att jag kan testa det hemma hos oss i lugn och ro, och det ser jag verkligen fram emot.
Jag tror att vi kommer att byta ut en hel del av våra ljuskällor till Philips Hue eftersom det verkar vara så himla smart och flexibelt att installera och använda även för oss som bor i ett hus från 1906.
Jag som fotograferar mycket i mitt arbete vill ju gärna kunna använda mig av riktigt bra och gärna ganska vitt ljus även när det är lite dunkelt, och just den effekten ser jag fram emot att testa tillsammans med Philips Hue.
Philips Hue finns att köpa på väldigt många ställen, ja till och med i välsorterade större dagligvarubutiker, och vill du vet mer mer om Philips Hue så hitta du all information hos Philips/ Meet Hue

*Inlägget är skrivet i samarbete med Philips Hue

Bilder: Inredningshjälpen egna bilder från montern (utom bild 3+4 från Philips)

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *