Stockholmfurniture Fair 2018 – Paola Navone

av | feb 9, 2018 | Mässor, Stockholm Design Week 2018

Hej alla fina bloggläsare!

Fredag i en vecka som har gått i ett väldigt tempo, men jag tycker nog att jag hunnit med att uppdatera bloggen ganska så hyfsat iallafall.
Idag skippar jag fredagsmyset och lägger in en växel till, för jag vill gärna börja visa Dig lite av det som jag har spanat in ute på Stockholm Furniture Fair 2018 nu medan det känns aktuellt.
Och vad passar bättre än att starta med Guest of Honor-utställningen som alltid brukar väcka mycket uppmärksamhet, och en del blandade meningar.

Min favoritutställning är fortfarande den som Ilse Crawford gjorde för några år sedan, den blev en sådan härlig avslappnad mötesplats där man kände sig inbjuden att ta del av det hela på ett naturligt sätt.
Förra årets utställning av Jaime Hayon var däremot en stor besvikelse då det bara var saker uppställda på ett podium som man kunde titta på ungefär som i ett skyltfönster….

Och hur var då utställningen som den italienska stjärndesignern skapat?
Jo, faktiskt helt ljuvlig, uppiggande och intressant att kliva in i och upptäcka Paola’s färgsprakande och fantasifulla värld.
Jag tog såklart en del bilder där i Thammada som utställningen döpts till, så dem vill jag visa dig nu, häng med!

”Thammada” som utställningen har döpts till som sagt, är det thailändska ordet för ”vardag” och förkroppsligar Paola Navones konceptuella arbetssätt.
Paola ser sig själv som en världsmedborgare och sakletare av rang, och blandar gärna vardagsföremål, mönster och texturer, tyger, objekt och möbler som kommer från olika världar till en vänskaplig och färgstark inredning med inslag av pop.
Excentriskt och helt klart maximalistiskt.

Paola Navone tog examen i arkitektur 1973 vid Turin Politecnico och på 1980-talet var hon aktiv i avantgardistiska designrörelserna Alchimia och Memphis och 1988 skapade hon Mondo-varumärket tillsammans med Giulio Cappellini.
Under sin långa och mångsidiga karriär har hon växlat mellan rollerna som arkitekt, designer, konstnärlig ledare, inredare, kritiker, lärare och organisatör av utställningar och event, både oberoende och för utvalda kunder.
Och still going strong trots sin ålder!

Jag älskar ju Paola Navone’s design och hennes lekfulla uttryckssätt, ja inte minst alla möbler som hon har designat för Gervasoni är to die for,  och som du kanske vet så är det Paola som har designat matbordet Gray som vi har hemma hos oss.

I mitten av utställningen var det en fantasiträdgård med oversize konstgjorda Snödroppar och andra blommor, och den konstgjorda golvmattan var en matta från Bolon.
Bolon syntes förresten som golv i en hel del av montrarna i år, riktigt roligt att se!

Om du tycker att jag ser nöjd ut när jag kikar på det lilla röda sängbordet så beror det på att det egentligen är ett litet sidebord som heter Smart för utomhusbruk från italienska Ethimo som vi har agenturen för i Sverige, Norge och i Finland.
Så himla roligt såklart att Paola valt ut möbler från Ethimo trots att hon inte designat några möbler för dem, dock har hon någon sorts relation till ägarfamiljen av Ethimo så det finns naturlig anknytning.
Bordet i fråga hittar du HÄR.

Även stolarna vid matbordet kommer från Ethimo och heter Flower, en riktigt fin stol av galvaniserat stål  som pulverlackeras i en uppsjö av olika fina kulörer.

Och fina produkter för det dukade bordet som Paola Navone har designat för Serax

På plats precis utanför utställningen fanns en liten butik där man kunde köpa böcker om design och arkitektur, och där fanns även en bok med samma namn som själva utställningen som handlar om Paola  Navones designfilosofi, lite historia och så klart alla hennes fina alster.
Förutom några varumärken som jag nämt här ovan så fanns det många fler representerade i utställningen, är du nyfiken på vilka det var så hittar du hela listan HÄR

3 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » H&M Home Spot On Pasta Pasta

    […] Paola Navone var ju var Guest of Honor 2018 vid Stockholm Design Week som nyss gick av stapeln, och hennes porslin fanns på plats på det dukade bordet i hennes gästutställning som jag visade med egna bilder HÄR. […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Ethimo at Salone del Mobile 2018

    […] och som du kanske minns så hade Paola en del möbler från Ethimo med i hennes utställning som hon gjorde som Guest of Honor under Stockholm Design Week 2018. Nu väntar jag bara med spänning på att Paola även ska designa […]

    Svara
  3. Inredningshjälpen » Utställningar på SFF 2023

    […] samma år som hon var aktuell med sitt stora designsamarbete med IKEA, och denna tätt följd av utställningen av Paola Navone .Dessa båda grymma och inspirerande kvinnor är för övrigt två av mina absoluta […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *