Ariake – A Quiet Reflection

av | feb 7, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

 

Igår tillbringade jag hela dagen ute på Stockholm Furniture Fair 2018, du som följer mig via Instagram och instastory är nog varse om detta, haha.
På kvällen var det så dags för lite kvällsmingel, och först ut var öppningen av utställningen A Quiet Reflection där det japanska varumärket Ariaki i samarbete med My Residence och kurerat av Hanna Nova Beatrice bjudit in.
Utställningen äger rum i ett privat residens i centrala Stockholm, en magnifik sekelskiftesvåning som väntar på att rustas upp till dess forna glans.
En finstämd upplevelse som var härlig att få ta del av och stort fokus på hantverk, med möbler från , som Ariake aldrig tidigare visat sina möbler utanför Asien, andra handplockade verk samt belysning från Wästberg.
En gammal sliten eller rättare sagt helt utblåst sekelskiftesvåning i kombination med finstämd ”japansk design” (samarbetar även med skandinaviska formgivare som Staffan Holm och Norm Architects) samt lite moderna belysningsarmaturerlåter lite crazy men blev totalt magiskt tillsammans.

En av nyheterna hos Ariake är soffan/fåtöljen Braid som syns överst och denna är formgiven av ingen mindre än den danska designstudion Norm Architects.

Soffan finns även i helsvart utförande.

Stylingen av själva utställningen har gjorts av duktiga inredaren och stylisten AnnaLeena Leino Karlsson ch fotograferade av Andy Liffner.

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Stockholm Furniture Fair 2018 – ett svep över det hela

    […] Spaces kurerad av Lotta Agaton, Layered Eclectic på Stockholms Auktionsverk och utställningen A Quiet Reflection kurerad av Hanna Nova Beatrice och stylad av AnnaLeena Leino Karlsson. Och här kan vi se ännu ett […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Nya tider och med den nya idéer och visioner

    […] är tex Dux Spaces som gjordes i samarbete med  Lotta Agaton på Museum of Performing Arts, A Quiet Reflection som gjordes av japanska möbelproducenten Ariake i samarbete med Residence Bookazine/Hanna Nova […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *