Att åka snålskjuts på andra

av | feb 2, 2018 | Bloggkärlek

Nja, det är ingen riktig Happy Friday idag tycker jag, jag känner mig lite irriterad och uppretad och det är ganska olustig känsla tycker jag.
Jag behöver ju inte gå in för mycket i detalj på vad det rör sig om, men för att dra en liten parallell så skrev Trendenser ett jättebra inlägg igår som handlade om att hon ofta tar upp look-a-likes, designkopior osv, och det är ju superbra och ett ämne som även jag ofta har tagit upp här hos mig.
För att det är olagligt i grund och botten,  ett otyg som saknar motstycke tycker jag, och vi borde ha strängångare lagar i Sverige för detta, om inte annat för att avskräcka dem som gör kopiorna i parti och minut.
Enkelt förklara så är detta att åka ren och skär snålskjuts på det arbete som någon annan har lagt ner och förmodligen investerat både tid och pengar på under lång tid.

Och på samma sätt finns det faktiskt de som åker snålskjuts på andras arbete när det gäller bloggandet.

En stor del av min bloggvardag (mitt arbete) är ju att jag skriver fortlöpande om de senaste inredningsnyheterna och trenderna här i bloggen, en del uppenbara nyheter som skickas ut via pressmeddelande såklart, men även nyheter som jag själv har tagit fram via research och faktasök, laddat hem bilder via bildbanker osv för att sen skriva inlägg och så utförligt jag kan berätta om produkterna, designers osv.

Ett arbete som faktiskt tar mer tid än vad man tror, och jag ofta får mycket beröm och feedback om från både människor i inredningsbranschen och från mina läsare för detta, vilket är ju jätteroligt såklart.
Det som är mindre roligt i det stora hela är att jag vet att det finns ett antal bloggare som bevakar mina nyhetsinlägg och går in och hämtar både bilder och info, och gör detta fortlöpande vecka efter vecka.
Så himla trist eftersom jag vet hur mycket arbete jag har lagt ned på att bygga upp min blogg under 4 år, från start till nu, och att göra på det viset är också att åka snålskjuts på någon annan.
Tycker jag.

Och nej, jag menar inte att jag har ensamrätt om att blogga om diverse inredningsnyheter,  men det finns även bloggare som gör en länk tillbaka och tipstackar då och då och det är en fin gest tycker jag och så försöker jag själv göra när jag hittar en nyhet hos någon annan.
Senaste tillfället detta hände var så sent som idag och gällande IKEA Sommar 2018 som jag bloggade om igår, bilder som IKEA inte har skickat ut till alla eller lagt upp i dears pressrum ännu.

Ja, då var det sagt och antagligen kan jag förvänta mig att en och annan tänker att jag är en surpuppa eller att jag tar mig själv på för stort allvar.
Det må isåfall vara hänt, det är iallafall så jag känner och jag står för det.
Jag vet ju såklart vilka personer det är som gör detta men jag är inte det minsta intresserad av att hänga ut dem här.

Kram

6 Kommentarer

 1. Liss Olsson

  Bra skrivet! Det du lägger tid på ska du ha cred för. Apar man efter ska man väl skriva var man fick idén ifrån eller? Bakar jag en tårta som är suveränt god ska självklart jag ha berömmet. Du gör så rätt som skriver vad du känner. vänligen Liss

  Svara
 2. Jannike

  Så jäkla rätt att du tar upp det! Blir så irriterad när folk härmar och kopierar rakt av. Alla vet förhoppningsvis vem originalet är

  Svara
 3. Bettan

  Jag funderar bara på, hur man vet vilka som fått pressbilder först. Jag trodde, att de läggs ut till alla samtidigt. Borde vara så, tycker jag.

  Svara
 4. Inredningshjälpen

  Som jag skrev i mitt inlägg så anser jag inte att jag har rätten till vare sig pressnyheter eller dess bilder och jag syftar inte på nyheter som skickats ut VIA massutskick/PRESSMEDDELANDE utan mer unika nyheter som jag VET INTE har skickats ut ”till alla”.
  Alla får dessutom inte de pressmeddelande som jag får.

  MVH ANETTE

  Svara
 5. Anna

  Jag är så imponerad av din blogg! Håller hög kvalité med vackra bilder och du skriver på ett sätt som tilltalar. Jag håller tummarna för att du vinner Elle blog awards. Tror det skulle bli din revansch och bevis på hårt arbete. Det märks att du kan inredning och en dag utan att kika in här är ingen fulländad dag. Kram från Anna i Göteborg

  Svara
 6. Pernilla

  Din blogg håller mycket hög klass, förstår att det är många timmars arbete bakom inläggen. Kikar in hos dig varje dag och får så mycket inspo TACK! Kram Pernilla

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *