Gubi + Paavo Thynell – Master of Light

av | jan 31, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Jag har ju som du kanske minns redan visat deras SS18 kollektion och dess tjusiga nyheter från danska Gubi, men idag vill jag även lyfta fram deras nya lampkollektion som går under namnet Master of Light.
Kollektionen innehåller egentligen inga ”riktiga nyheter” utan design från förr signerad den finske designern Paavo Thynell som levde och verkade fram till 1970-talet, och vars lampor numera Gubi äger design-rättigheterna till.

Först ut har vi takpendeln 1965 som ursprungligen designades för Finland House i New York me som nu realiseras av Gubi och kommer i mässing, vit, röd, grön och svart lampskärm.

Bordslampan 5321 med snäckskalformad skärm av mässing och lindad lampfot av rotting, en lampa som sticker verkligen ut från mängden.

Och här ser vi golvlampan 9602 även kallad ”Chinese Hat” som finns i två utföranden med antingen en skärm av canvas alternativt av rotting.

Sist men inte minst ser vi väggarmaturen 9464 somPaavo Thynell designade någon någon på 50-talet,och denna tillverkas i mässingsutförande.

 

*Pressbilder Gubi

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *