IRE lanserar Character Collection

av | jan 26, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

I går bjöd IRE in till en pressvisning i Stockholm för att lansera deras nya kollektion med namnet Character Collection.
IRE’s egen beskrivning av kollektionen är att den är en hyllning till det personliga uttrycket och består av fyra helt olika fåtöljer designade av de skandinaviska formgivarna Front, Emma Olbers, Andreas Engevsik och Broberg & Ridderstråle.

Fåtöljen Estrid av Emma Olbers har hämtat sin inspiration från den klassiska klubbfåtöljen som uppdaterats och fått en samtida kostym, fåtöljen har en stomme i ask och lösa dynor med avtagbar klädsel.

Ovan ser vi fåtöljen Agda designad av designstudion Front, en bekväm och nätt fåtölj  där Front arbetat med textilband i kombination med läder.
Textilband är ett material som ofta är dolt i stoppmöbel men här har man  experimenterat med klassiska vävtekniker och låtit dessa vara synliga.

Norska formgivaren Andreas Engesvik’s bidrag till kollektionen  är en generös och informell fåtölj med namnet Agnes, en fåtölj som passar lika bra i sommarstugan som i våningen i stan.
Fåtöljens ram är baserad på traditionellt hantverk, och klädseln som är löst sittande för tankarna till en filt man slängt i soffan.

Öronlappsfåtöljen Eva är min personliga favorit av de fyra fåtöljerna, och har designats av mångfaldigt prisbelönta Broberg & Ridderstråle.
Fåtöljen har en hög rygg och ett huvudstöd som skärmar av omgivningen och ger användaren lugn och ro.

Pressvisningen var lite av en förhandsvisning inför Stockholm Furniture Fair 2018 och StockholmDesgn Week som startar den 5 februari, där IRE kommer att visa kollektionen på plats i deras monter på mässan.

*Pressbilder IRE

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Stockholm Furniture Fair 2018 – Årets Möbel

    […] Fåtöljen ingår i deras nyligen lanserade Character Collection som jag nyligen bloggade om i detta inlägget […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » En dag i Stockholm via Instagram

    […] visar upp deras alster. Och i bild ser vi ju stolen Eva designad av Broberg & Ridderstråle som lanserades tidigare i år tidigare i […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *