Svensk Fågel för en godare jul (reklam)

av | dec 20, 2017 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

Julen närmar sig med stormsteg, julbordet lika så med allt vad det innebär i frosseri av både det ena och det andra.
Klassisk julmat som julskinka, prinskorv och köttbullar varvat med sill, lax och mer där till, men nu på senare år har det även börjat talas om alternativ till det hela för att vi ska dra ner en smula på vår köttkonsumtion och äta mer vegetariskt över lag.
Här hemma hos oss äter vi väldigt mycket fisk och kyckling och inte alls speciellt mycket kött.
Både fisk och kyckling känns mycket hälsosammare att äta tycker jag, också finns det ju så mycket goda och lättlagade rätter som man göra.
I USA äter man ju kalkon eller kyckling istället för julskinka under julen, och det skulle kanske kunna vara ett alternativ även här i Sverige?
Helstekt kyckling i ugnen som man fyller med äpple och lökbitar, öser med lite smör under tillagningen, och sen serverar med kokt potatis, brysselkål och rödkål och kanske en god sås.
mmm nu blev jag faktiskt sugen på just detta.

Vi äter ofta helgrillad kyckling här hos oss, lättlagat och gott också kan man variera tillbehören efter humör och smak, det är inte så noga det brukar bli gott.
I matbutiken är jag dock noga med vilken kyckling vi köper, märkningen för att det är svensk kyckling, dvs den gula pippin, håller jag alltid utkik efter och allra helst ska det även vara närproducerat och kravmärkt.
Väl hemma i köket är jag ytterst noga med hygienen vid tillagningen, jag fyller min hela kyckling inuti med som jag nämnde ovan äpple och lök alternativt lök, citron och färsk dragon eller rosmarin.
Kycklingen placerar jag därefter i en ugnsfast form tillsammans med en klick smör som jag använder till att ösa kycklingen med då och då under tillagningen.

Och vill man inte byta ut den vanliga julmaten mot kyckling så kan man ju smyga in någon god kycklingrätt på julbordet, ja kanske små kycklingklubbor kan ge prinskorvarna en match i år?

Kolla på videon här nedan om du behöver mer inspiration!

Och Du, glöm för allt i världen inte bort att hålla utkik efter den gula pippin när du köper din kyckling, då du säker på att du får kyckling allra högsta kvalitet till din middag!

*Inlägget skrivet i samarbete med Svensk Fågel

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *