Bloomingville SS18

av | dec 7, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Idag vill jag gärna visa dig det omtyckta danska designvarumärket Bloomingville’s SS18 kollektion via sprillans nya pressbilder.
Inför våren/sommaren 2018 sätts färgerna i blickpunkten både när det gäller den lite mera avskalade nordiska stilen och den överdådiga Dark Nordic-looken som kan beskrivas som en sofistikerad Art Deco-stil.
Vi ser modiga färgkombinationer, fortsatt mycket sammet, stora pampiga vaser och fina inredningsdetaljer i keramik.

Sofftrenden just nu pekar på mindre, mera slimmade soffor med någon detalj som sticker ut.
Denna soffan har tex zigzagsöm på ryggdynorna.

Bubbliga glasvaser har ju blivit omåttligt populärt under de senaste åren, säkert tack vare vasen Dagg designad av Carina Seth Andersson för Svenskt Tenn, och även hos Blommingville ser vi varianter av detta.

Mörka träslag, en hel del ädelträ som tyvärr inte är direkt att föredra med tanke på miljöpåverkan/skövling av regnskogarna, men det finns även andra alternativ där man betsat ek eller andra ljusa träslag för att få till samma look.
Detta är inte alltid självklart, och man kan inte ha koll på allt, men ifrågasätt gärna de produkter som du är intresserad av, hur de är tillverkade, vad materialet innehåller osv, en bra butik har oftast svar på alla sådda frågor.

Sammetspuffen med fransar finns redan nu ute till försäljning, riktigt fin tycker jag.

Vårens stora kulörtrend ser vi en skymt av här ovan, allt från ljust vaniljbult åt det beiga hållet till stigande grader av gula nyanser.

Vi kommer även att få se fortsatt mycket rosa, ja om 2017 var den starten av den rosa vågen, så kan man säga att vi vant oss vid kulören och nu vågar ta ut svängarna med ännu lite mer distinkta och djärva nyanser av rosa.

Också kommer det en vår och ännu utomhussäsong som startar, ja det kanske känns långt bort just nu, men vi vet ju att det kommer så småningom!

Vill du spana in hela kollektionen, bläddra i katalogen HÄR

*Pressbilder Bloomingville

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *