IVAR 50 år!

av | nov 23, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Den 1 januari 2018 firar IKEA 50 år med IVAR, en produkt som man kan räkna som en av inventarierna, eller kanske basprodukt är ett passande namn?
Min första spontana tanke när jag tänker på IVAR är ”Lagerhyllan som kom in i finrummet”.

Historien berättar att ”År 1968 placeras en namnlös lagerhylla av barrträ i möbelutställningen på IKEA Kungens Kurva i Stockholm. Den har tidigare levt en undanskymd tillvaro på avdelningen ”Marknaden” tillsammans med diverse andra produkter utanför ordinarie sortiment. Den enkla furuhyllans nya plats bland ek, teak och jakaranda väcker uppståndelse hos varuhusledningen. Men i vardagsrummen i Sverige gör den succé.”

IVAR blomstrade på 70-talet, hade en dipp i slutet av 80-talet och slog nya försäljningsrekord på 90-talet, idag finns IVAR kvar som en av IKEA’s mest omtyckta produkter, lika aktuell idag som för 50 år sedan.
IVAR har likt ett kärt barn haft flera olika namn genom åren men har alltid tillverkats av ljust och förnyelsebart furuvirke där även mindre spillbitar tas till vara, ja en naturlig och resurssnål inredningsprodukt med många liv.

Nyheter!
IVAR serien består idag av 29 olika delar som kan kombineras på otaliga sätt, den 1 februari 2018 utökas serien dessutom med skåp och tillbehör i vitlackad metall samt en fällbar förvaringsmöbel som också fungerar som bord.

Kort sagt: bokhylla, matplats, arbetsplats och hobbyrum i en och samma möbel.

Pressbilder IKEA #IVAR50 #HYLLAIVAR #IKEA

Styling Pella Hedeby
Fotograf Ragnar ’Omarsson

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *