Julen 2017 hos Svenskt Tenn

Igår slog Svenskt Tenn upp upportarna för Julen 2017 i butiken på Strandvägen i Stockholm, och det är välkända formgivaren Carina Seth Andersson och konstnären Jakob Solgren som tillsammans har skapat den stämningsfulla julkollektionen.
En mässingsglittrande historia med inslag av tenn från start till mål, och i kombination med Svenskt Tenns färg och mönsterprakt blir det hela sannerligen en varm och välkomnade julstämning!

Inspirationen till jultemat har hämtats från orientaliska influencer och dekorelement samt inte att förglömma, en stor portion lekfullhet.
Det var även oviktigt vid skapandet av kollektionen att den skulle andas Svenskt Tenn, dess historia och fina arv efter grundaren Estrid Ericson.
På en bild i arkivet hittade de en bild på Estrid Ericson när hon sitter och dekorerar ett träd till julen, det gav idén till Önsketrädet som är en bärande del av kollektionen.

Vackert så det förslår, hela julkollektionen hittar du HÄR

Den tygklädda pallen 530 här ovan designades ca 1935 av Josef Frank och säljs just nu i begränsad upplaga.

Vacker dukade julbord, tallrikarna Myrten här ovan är himla vackra tycker jag, designade av ingen mindre än Signe Persson Melin.

Handstöpta Herrgårdsljus!

Sist men inte minst har jag valt att ta med de fina svensktillverkade keramikkrukorna som kom i nya kulörer tidigare i höst, och nu till julen tillkommer en tillfällig röd kulör.

*Pressbilder Svenskt Tenn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.