Svenskt Tenn öppnar sömnadsateljé

av | okt 31, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Idag damp det ner ett pressmeddelande från Svenskt Tenn med nyheten att de i dagarna slår upp portarna till deras sömnadsateljé på Strandvägen 57, bara ett stenkast från Svenskt Tenns butik.
Här sys måttanpassade kuddar och gardiner med detaljer som fransband och handsydda ringar eller annan specialsömnad, och arbetet utförs av tre skräddare under ledning av Andrea Bernström som är utbildad damskräddare och har även drivit ett eget skrädderi innan hon började på Svenskt Tenn 2016.

En av skräddarna är 27-årige Shakib Aloto som kommer från Aleppo och kom ensam till Sverige för ett år sedan.
Han saknar teoretisk utbildning men har sytt sedan han var liten, och har bland annat arbetat på en jeansfabrik. Inför öppningen av ateljén har Shakib befunnit sig på inskolning i yrket hos Svenskt Tenns samarbetspartner Caravanserai i Gävle, där hantverkare från hela världen erbjuder produktionstjänster inom sömnad, mureri, måleri och tapetsering.

Sömnadsateljén på Strandvägen är ett utbildnings- och integrationsprojekt som utvecklats i samarbete med socialarbetaren Pia Lundström, initiativtagare till Caravanserai, med mångårig erfarenhet av integrationsarbete. De anställda kommer att få möjlighet att studera svenska på arbetstid under en halv dag varje vecka.

”Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss att ta vara på de skickliga hantverkare som kommit till Sverige, precis som Estrid Ericson gjorde med Josef Frank i början av 1930-talet.
Det blev ett sätt för henne att motverka dåtidens intolerans och främlingsfientlighet, samtidigt som det bidrog till att utveckla Svenskt Tenn till vad det är i dag. Det är något som vi gärna vill bygga vidare på” säger Maria Veerasamy VD på Svenskt Tenn.

Ett fint initiativ för framtiden och en superbra tjänst för alla oss (undertecknad inkluderad) som inte kan sy själva.

*Pressbilder Svenskt Tenn

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *