Nobis Hotel Copenhagen is open!

av | okt 14, 2017 | Hotelldesign

Du som har följt min blogg ett tag vet att jag älskar designhotell i allmänhet och hämtar mycket av min inspiration därifrån, samt den personliga favoriten Nobis Hotel i Stockholm i synnerhet.
Nobis Hotell drivs ju av familjen Catenacci som även driver hotell Miss Clara och Skeppsholmen i Stockholm, och nu utökar de sitt hotell och restaurangimperium med ytterligare ett hotell, nämligen Nobis Hotel Copenhagen som alldeles nyligen har slagit upp sina portar.

Adressen för hotellet är Niels Brocks Gade 1 i Köpenhamn i en fastighet från 1903 och som ursprungligen ritades för ett försäkringsbolag och därefter inrymt Danmarks Kungliga Musikkonservatorium och nu slutligen efter att renoverats har Nobis Hotel Copenhagen flyttat in.
Hotellets ombyggnad har gestaltats av välkända arkitektkontoret Wingårdhs, och vi ser dels bevarande av det gamla och dels nyskapande i form av tex specialdesignade möbler.

Mättade grönblå toner ha plockats in i de 77 hotellrummen och vi ser material som är hämtade direkt från naturen: marmor, trä, läder och ull.
En stor del av inredningen är specialritad utifrån Nobis ambition om en varm och avslappnad hotellmiljö.
I hotellrummen kombineras specialritade sängar i stål med garderober, pallar, bänkar och skrivbord av trä och naturläder.

En natt eller två på Nobis Hotel Copenhagen står högt upp på min önskelista, ja vem vet det kanske kan vara ett alternativ för en weekend inom kort.

 

*Pressbilder/fotograf André Pihl, Wingårdhs

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *