Norrgavel hösten/vintern 2017

av | sep 6, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Idag vill jag även visa Dig senaste nytt från Norrgavel , och även om jag inte anmanar själva Nottgavel-stilen här hemma hos mig så tycker jag väldigt mycket om själva filosofin och miljötänket som Nortgavels grundare och designer Nirvan Richer står bakom.
”Så naturliga materia som möjlig ska användas, ja så pass naturligt att det kan återgå tillbaka till naturen den dagen produkterna är förbrukade och detta utan att göra någon åverkan på miljön..”
Ja ungefär så vill jag minnas att Nirvan själv beskrev sitt tänk kring Norrgavels produkter då jag lyssnade på honom senast under en lansering i samarbete med Bukowskis.

Norrgavels linneprodukter för bädden, badet och köket är tillverkade av 100 % lin och är förtvättade för att ge en mjuk och skön känsla.
Inga farliga kemikalier har använts under produktionen. Infärgningen sker enligt GOTS kravspecifikation (Global Organic Textile Standard), och nu till hösten ser vi tex den terrakotta-röda kulören som är helt ny.

Inför höstlanseringen har Norrgavel ägnat extra kärlek deras våra soffor, och befintliga soffmodeller har omarbetats med en rad små och stora uppdateringar, tex Soffa 85 här ovan har fått ny förbättrad benställning.
På materialsidan har ytterligare ett steg framåt tagits, nu har med ännu fler certifierade naturmaterial i deras soffor som QUL-märkt latex, øko-tex bomull, FSC-märkt virke samt filt i ren ull.
Läs mer om vad de olika miljöcertifieringarna innebär hos Norrgavel

Och nya sammetskuddar med tofs från Caravane, så fina!

Nytt för hösten är de vackra lackkulörerna i gråa nyanser samt havre-rosa-tegel. Harmoniska hösttoner som ger ett varmt intryck. Lacken finns att beställa till utvalda möbler som stolar, pallar och bordsunderreden.

Nytt för hösten är att man nu även kan välja bordsskiva i linoleum till utvalda storlekar av Norrgavels  Multi-O bord.
Välj mellan färgerna varmgrå, stålblå och svart, som är färgkoordinerade med lackerna till underredet.

*Pressbilder Norrgavel

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *