Skapa förändring i trädgården med marksten (reklam)

av | aug 21, 2017 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

Hösten är de många projektens tid, nu är vi förhoppningsvis utvilade och laddade med energi för att ta oss an nya projekt som vi haft i åtanke under en tid eller kanske nyss kommit på.
Kanske har du haft tid att spendera i trädgården nu i sommar och känner för att skapa lite förändring inför nästa säsong, och då är det perfekt att starta upp detta redan nu när kvällarna fortfarande är ljumma och ljusa, också är det ju det hela färdigt när nästa vår och sommar kommer.
Ett enkelt sätt att skapa fin förändring i trädgården är att stensätta olika partier, skapa kontraster med stenar och plattor i olika typer av storlekar, former och kulörer.
Stensättning som bryter av mot den mjuka böljande grönskan i trädgården är oerhört vackert, det kan vara allt ifrån större stenpartier som blir en uteplats att möblera med utemöbler till stenläggning runt en rabatt eller längs med husfasaden.

I samarbete med ByggHemma som säljer både marksten och alla tänkbara produkter som du kan tänkas behöva till ditt trädgårdsprojekt, har jag här nedan några tips på stensättningar som gör din trädgård både praktiskt, lättskött och vacker, delar av och skapar små rum.
Är det ett större trädgårdsprojekt som du har i åtanke, så är ett alternativ att anlita en duktig trädgårdsarkitekt eller också kan du söka inspiration via nätet, göra moodboards osv innan du skrider till verket.

Bilden här ovan kommer från Robin Berkhuizen’s fina hus som nyss var till salu, ett riktigt drömhus med stenlagd gårdsplan där ett vårdträd tar plats i centrum.
Lättskött, fint och praktiskt om man inte vill sköta rabatter osv utan plantera i stora krukor istället.

Odlingslådor både för blommor och grönsaker har blivit otroligt populärt att ha sin i trädgård, och extra fint blir det när man gör som här ovan och lägger tex  tumlad dekorsten runt lådorna.

Här har man skapat en trädgårdsgång med hjälp av stora rektangulära granitpattor samt ett smalt parti med dekorationssten i olika kulörer närmast prunkande lavendel.
Lavendel är en av de härligaste trädgårdsdofterna om du frågar mig, och dessutom har jag hört att det är effektivt att gnida in händerna i lavendel och sen stryka in detta i hundens päls om man vill undvika fästigar.

Bilden ovan har jag lånat från Lilla Vita Villa, en alldeles lysande exempel på hur man skapar små rum i sin trädgård med hjälp av olika typer av sten och t om bordet he gjorts med hjälp av staplade tegelstenar och plank.

Växthus är något som har blivit otroligt populärt den senaste tiden, jag vet inte hur många olika växthus eller utekök för den delen som har synts i sociala medier nu i sommar.
En smal gång till växthuset gjord av stegsten och mindre dekorsten är riktigt fint.

Sist men inte minst ser vi här en stenlagd uteplats där man använt sig av marksten med oregelbundna former vilket ger ett naturligt och lite rufft intryck.
Pergolan av trä ramar in uteplatsen fint och kan kompletteras med tex ett tak av segelduk för solskydd.

*Inlägget är skrivet i samarbete med ByggHemma och innehåller länkar till produkter i deras sortiment.

Bilderna ovan har jag funnit via Pinterest med källanvisningar till Robin Berkhuizen, Flisby, Lilla Villa Vita, välkommen-hem.com/fi

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *