Cottonmade – Klinte

Det här inlägget blir ett mellanting mellan produktnyhet och bloggkärlek, nyheten som det rör sig om är nämligen ett samarbete mellan textilföretaget Cottonmade och Maria Soxbo som driver bloggen Husligheter.
Tillsamman har de tagit fram kollektionen Klinte, en helt ny kollektion med handdukar av hållbart material som lanseras nu under hösten 2017, och kommer att finnas ute i butik i november.

”Vi ville ta fram en linje som kändes både nytänkande och genuint skandinavisk. Resultatet blev vackra handdukar med våfflad framsida, vilket ger en intressant och attraktiv struktur och får oss att tänka på traditionellt skandinaviskt hantverk. Vi vill på alla sätt vi kan arbeta för en hållbar miljö och har därför valt ekologisk bomull som är GOTS-certifierad vilket omfattar både sociala och miljömässiga krav”

Maria har inspirerats av hennes andra hem, sommarhuset på Gotland och vistelserna där, och därav kommer så klart kollektionens namn Klinte.
Kollektionen består av handdukar i fyra färger och tre olika storlekar, och färgerna är valda från den gotländska naturen, Kalksten (grå), Krita (vit), Hav (grönblå) och Skymning (rosa).

Kollektionen kommer att premiärvisas under Formex nu senare i augusti, grymt jobbat Maria!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

1 reaktion på “Cottonmade – Klinte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.