Känna sig Karen Blixen fin!

av | maj 28, 2017 | Resor

Jag fick som sagt lite Karen Blixen feeling i går, nja inte för att vi befinner oss i Afrika, men pretty much ute i vildmarken, precis som Karen ofta gjorde under sin livstid, fast på senare tid så flyttade hon ju tillbaka till våra breddgrader igen.
Mitt Afrika som handlar om hennes livsöde är förresten en av mina favoritfilmer.

Så jag svidade om till en en riktig midsommar-dröm till klänning, så himla fin med spetsdetaljerna och den lite klockade 3/4 ärmen.
Vet du inte vilken klänning du ska välja till midsommarfirandet i år (det närmar sig ju med stormsteg) så är det här mitt bästa tips.
Tyvärr verkar den helt slutsåld på nätet men har du tur kanske du hinner norpa en i en Kappahl-butik nära dig.

Också spanade jag in risbonden som jobbade flitigt på traditionellt vis ända fram tills skymningen kom, ja tänk vilka kontraster det finns i världen både när det gäller arbetssätt, boende, och miljötänk.
För även om Bali är förföriskt vackert så är det påtagligt att man inte alls kommit ett dugg på vägen när det gäller avfall, utsläpp osv.
Sopor slängs mitt i naturen, brandfarliga ämnen som eldas upp i bebyggelsen och fordon som släpper ut avgaser som gör att man får ont i halsen och huvudvärk efter bara ett kort tag.
Det upptäckte jag nämligen häromdagen då jag lockade med mig mannen på en rask morgonpromenad i Manggis.
Tänkvärt i dessa tider, det finns ju så otroligt många länder i världen som har samma situation som här.

Åh nu blev det lite djupt här på slutet när tanken från början mest var att kika in och önska dig en fortsatt fin söndagskväll, det hoppas jag att du får!

Kram

1 kommentar

  1. Anncha, stiligahem.se

    Vilka underbara bilder du bjuder på från Bali. Det ser verkligen härligt ut och jag håller med dig om att det andas Karen Blixen i bilderna. Hoppas du får en fortsatt skön vistelse och tack för all inspiration du bjuder på
    Hälsar anncha

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *