Att ha haft ett dygn i Villa Idanna

Som jag berättade i fredags så fick vi ett erbjudande om att besöka och tillbringa ett dygn eller två (om vi så ville) i Alila Manggis Villa Idanna som ligger 45 minuter från själva hotellet.
Det lät spännande men samtidigt läskigt att bo helt själva i ett stort hus uppe bland risfälten i Manggis, men vi bestämde oss för att testa.
Vägen dit gick via en smal smal väg högt upp i bergen och jag tyckte att det var SÅ läskigt eftersom det stupade rakt ner i dalen där risfälten ligger…just den detaljen hade de missat att berätta.

Väl framme, tack och lov, blev vi mottagna av butlern som skulle ta hand om oss i Villa Idanna,  och han visade runt oss och förklarade lite hur allt fungerade.
Ett stort hus med tre sovrum, olika ute-vardagsrum, en stor pool och inte minst en utsikt som är ganska svårslagen, risfält och palmträd så långt blicken kunde nå.

Sovrummet i riktig Karen Blixen-stil,  och myggnätet var välbehövligt det kan jag lova!
Myggor fullkomligt äskar mig, det är sen gammalt.

I villan finns varken air condition, fönster eller TV för den delen, utan mera primitivt kan man säga. Just det där med att det är helt öppet och inte finns några direkta lås gjorde att jag tyckte att det var väldigt läskigt när det blev kolsvart och det kändes som vi helt ensamma förutom den lille butlern som var i samma storlek som mig, haha.

Om jag sov gott? Nja inte direkt.

Kakelplattorna i det gamla badrummet var så himla fina, och den våfflade handduken som hänger där på tork är min egen privata och kommer från Himla.
Och vill man vitsa till det lite kan man ju säga att den passade himla fint in i miljön.

På kvällen blev vi serverade balinesisk traditionell mat som var väldigt underlig enligt mina preferenser, förlåt men det var inte riktigt min favoritmat så här långt.
Vi bestämde oss på morgonen att endast bo en natt i villan, det blev liksom inte mycket sömn due to det som jag nämnde här ovan.

Att bo så avskiljt i ett främmande land med en del läskiga djur och småkryp är nog inte riktigt min melodi, men har man inte provat så vet man inte.
Och ska jag vara helt ärlig så skulle jag inte rekommendera just Villa Idanna som skiljer sig rejält från de övriga Alila-hotellen.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.