Höstnyheter 2017 hos Iittala

I detta inlägget har jag samlat inhop samtliga nyheter som kommer från Iittala hösten 2017.
En blandning av inredningsdetaljer och produkter till det dukade bordet + en väska som kanske låter lite udda i sammanhanget, men väskan är en produkt till designsamarbetet som Iittala inledde 2016 i samarbete med Issey Miyako Design Studio.
En premiumkollektion med textilier, glas och porslin, som alltså utökas med en ny väska som är lite mindre i storleken än den som lanserades 2016.

Alvar Aaltos ikoniska glaskollektion varit central i Iittalas sortiment sedan läge, och för att ytterligare belysa hans storhet och betydelse för det finska designvarumärket lanserar man hösten 2017 en ny vas, en skål av glas samt metallskålar i varm roséguld som Alvar Aalto formgav redan på 30-talet i samband med Världsmässan i New York.
Både vasen och glasskålen kommer i en rad olika kulörer och metallskålarna kommer i olika storlekar.

Teema är en minimalistisk enfärgad matservis som designades 1952 av Kaj Franck utökas med en mörkgrå kulör med samma melerade yta som övriga kulörer.
Glasyren på varje mugg och tallrik är unik och prickarna formar sitt egna slumpmässiga mönster under produktionen.

 

Serien Taika (översätts till “Magi” på svenska) firar 10-års jubileum, och är en av Iittalas mest älskade serier.
År 2013 omprövade Klaus Haapaniemi djurkaraktärerna och tog fram nya mönster och delar i serien och för att fira seriens 10-årsjubileum har Iittala gjort ännu en uppdatering av dessa delar med ett starkt mönster som täcker hela ytan på tallrikarna och skålarna.
Iittala presenterar även en jubileumsmugg med den klassiska Taika-ugglan på ett nytt sätt, högt flygandes med vingarna utspridda.
Muggen har en speciell cirkelformad jubileumsstämpel som även återupprepas flertal gånger i mönstret som omger muggen.

 

 

Sist men inte minst ser vi ljusstakarna Nappula deigade av Matti Klenell som u även kommer i silverutförande samt en ny glasfågel i form av en uggla.

*Pressbilder Iittala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.