Fina nyheter hos Svenskt Tenn

av | maj 18, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Idag vill jag även passa på att visa Dig de senaste nyheterna hos Svenskt Tenn, och i ovanlig ordning så väcker dessa omedelbart ha begär hos mig personligen.
Vi kikar så får du se!

Först ut har vi formgivarduon Nina Jobs och Stina Sandwall som har skapat en ny serie tennföremål som passar som gåvor inför vårens och sommarens högtider.
Serien heter Silhuett och består av en kanna, en ljusstake och en burk i tenn med detaljer i mässing.
Det här är första gången som duon Nina Jobs och Stina Sandwall samarbetar med Svenskt Tenn, och formgivarna har inspirerats av ekens blad som med sina karaktäristiska rundade former är ett återkommande inslag i Svenskt Tenns sortiment och i grundaren Estrid Ericsons formgivning.
Serien ”Silhuett” finns både till försäljning i gåvosortimentet online och i butiken på Strandvägen i Stockholm.

Svenskt Tenns krukor med mässingsfat (faten köps separat) formgavs av Erika Pekkari för Svenskt Tenn 2011, och nu har de kommit i fyra nya fina kulörer som du ser här ovan.
De finns i olika storlekar och kulörerna  äggskalsvit, midnattsblå, ärggrön och ockra och tillverkas av stengods vid Porslinsfabriken i Lidköping.

Sist ut har vi det dekorativa lövet som Josef Frank har formgivit och som nu kommit i en tennversion samt boken Spaces om de enfamiljshus som han ritade under sin tid.

 

*Pressbilder Svenskt Tenn

 

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *