Bumling Mini

Den klassika Bumling-lampan känner nog de allra flesta till vid detta laget, lampan designades redan på 60-talet av Anders Pehrson för Åhus baserade AtéljeLyktan, och premiärvisades 1968 på en belysningsmässa i Göteborg där lampan även fick sitt namn.
En mässbesökare ska nämligen ha sagt “Det där var en stor bumling till lampa”, och där var namnet satt!
Vid premiären var Bumling-lampan 60 cm i diameter och racerbilsgrön, men under åren fram till nu har Bumlingfamiljen växt med fler modeller kulörer osv, och den senaste modellen lanserats just nu, Bumling Mini!

Idag räknas Bumlingen till våra svenska designklassiker och tillverkas i plåt lackerad i högblankt vitt eller rött, samt borstat aluminium.
Årets nyhet Bumling Mini är en exakt minivariant av den stora lampan och kommer som pendel, vägglampa, bordslampa och golvlampa.

*Pressbilder AteljéLyktan

1 reaktion på “Bumling Mini”

  • Så fina – de måste jag kika lite närmre på! Inhandlade en Bumling i aluminiumfärg för en massa år sedan som sedan dess hänger över vårt köksbord. Den kommer jag aldrig göra mig av med! Lika nöjd idag som då – den första “designlampan” som kom in i vårt hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.