Smarta badrumslösningar från IDO (reklam)

Skärmavbild 2017-03-27 kl. 14.22.40

Under badrumsmässan i Frankfurt ISH2017 där jag alldeles nyligen spanade in de senaste trenderna när det gäller badrum och vattenteknologi, så handlande det ganska mycket om det tekniska och lite mindre om det rent estetiska.
Visst ska vi värna om miljön och inte slösa med med jordens resurser, rent vatten är ingen självklarhet för alla, men även det rent praktiska, funktionella och visuella spelar roll när det kommer till badrummet.
Så, i detta inlägget ska jag i samarbete med badrumstillverkaren IDO tipsa om smarta lösningar till badrummet som gör det lite extra härligt att vistas i, och som skapar ordning och reda, och jag gör det med deras badrumsserie Glow i fokus.

IMG_5512

tuote-fiilis-detskut_20150512_0412

Badrum är inte så sällan trånga utrymmen där mycket ska få plats på liten yta, så grundtipset nummer ett från mig är att utgå i från en ljus och neutral bas och hålla det undanplockat och städat med hjälp av smarta förvaringslösningar.
Förvaringsskåpet som ingår i serien Glow, och som kan fås med spegelglas på framsidan har två bra effekter för ditt badrum!
Dels inrymmer och döljer det alla småsaker, rengöringsprodukter osv som man behöver i badrummet, och dels så hjälper själva spegeln till att förstora badrummet.
Förvaringsskåpet går att få i vitt, ek eller valfri NCS-kulör och det finns modeller för små och stora badrum med push open-funktion eller handtag.
Att använda sig av speglar på det här sättet är ett effektivt sätt att förstora ett rum, vilket kan vara bra att tänka på även i andra sammanhang.
Satsa även på en fin och lite större spegel ovanför vasken så får du samma effekt där, och senaste nytt är ju speglar med inbyggd LED-belysning som är ett bra miljöval jämfört med tex spotlights utan LED.

IMG_5510 IMG_5514 IMG_5507

Med saker och ting på deras plats finns det mer utrymme för att skapa små fina stilleben med tex en liten blomma, extra fina flaskor som tål att stå framme, ett doftljus eller rumsdoft osv.
Att arrangera ett stilleben är inte speciellt svårt om man tränar en stund, placera gärna ditt stilleben på en fin bricka eller liknande, använd dig av saker med olika höjd och med olika texturer, hårt som möter mjukt osv.

Glow_900_8-02_20150512_0390_3

En toalettstol är ju ett måste i badrummet, och har man möjlighet är en vägghängd variant utan synlig vattentank det snyggaste och mest praktiska alternativet.
I serien Glow finns bla toalettstolen som du ser här ovan, och som dessutom inte har någon spolkant samt smutsavvisande glasyr vilket minimerar bakterier osv.
Spana även in hur snyggt det blir med en sisalmatta som badrumsmåtta istället för en vanlig dito!

Glow_900_8-02_20150512_0390_3

Har man ett litet större badrum är det helt rätt just nu att flytta in en del av ”den vanliga inredningen” i själva badrummet, addera en stol, en stor växt eller liknande för att göra ditt badrum mera ombonat och inbjudande.
Sist men inte minst vill jag även lägga till att det är vikit att satsa på fina badrumstextilier av god kvalitet, ja tänk lite som när man bor på hotell och blanda inte handdukar av olika kulörer osv utan håll en enhetlig stil.

*Inlägget är skrivet i samarbete med IDO

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.