Faktiskt en kopia

av | mar 26, 2017 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

FullSizeRender1

Igår bloggade jag om den nya soffan Hem som Perspective Studio har ”designat” och nyligen lanserat, och menade då att det fanns viss likhet med it-soffan Ghost från Gervasoni som varit superhet under några år.

FullSizeRender

Och idag har jag blivit varse att jag hade fel inte minst via härliga läsarmail (Tack Sasa!) och insett att det faktiskt är en kopia av en helt annan soffa som redan finns hos Oliver Gustav, och som syns här nedan i bild.

02_12145-1

Jämför man deras båda instagramflöden @olivergustav vs @perspectivestudio så ser man knappast vilket som är vilket, ja stilen känns helt kopierad rakt av tycker jag.
Riktigt dåligt, och så trist det måste vara att ha jobbat hårt för att bygga upp ett varumärke förknippat med en viss stil som man förmedlar via bilder osv, också kommer det någon och snor konceptet rakt av.
Ja, jag sticker ut hakan hela vägen den här gången, för det här är inte annat än dålig stil tycker jag.

Bild 1+2 från Perspective Studio
Bild 3 från Oliver Gustav

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

3 Kommentarer

 1. Veckans höjdare | Daniella Witte

  […] Sober minimalism! Jag går alltid och besöker Studio Oliver Gustav när jag är i Köpenhamn. En unik butik/studio som ALLTID inspirerar på ett magsikt vis. Nu visar självaste Oliver Gustav upp sitt hem som går i en lite kylig gråton men som mjukas upp av textila möbler och detaljer med rund form. Soffan i bilden är i oliver´s egen design och en bästsäljare. Det finns en pågående diskussion om just den soffan som ni kan läsa mer om här! […]

  Svara
 2. Ninni

  Vart har respekten tagit vägen?
  Hur kan De sova gott som medvetet plagierar?
  Är det värt pengarna?
  Jag Är så mån om Formgivare som skapar något som inte är ett plagiat!
  Jag känner så STARKT att något måste göras…för att skydda copyright…för det fungerar inte idag, man måste ha mycket pengar för att åtala, lyfta plagiaten, rätten till sitt alster/skapelse.
  Men vi som konsumerar och har en medvetenhet om att det är ett plagiat…kan göra skillnad, jag vill göra sklllnad…finns det fler som vill göra skillnad?
  Tack Anette, för att Du ger plats för plagiering.
  Ljusa Kramar och Tankar från Ninni.

  Svara
 3. Kajsa

  Hej,
  Jag har provsuttit i både Oliver Gustavs och Perspective Studios soffa och håller med om att stilen på Instagram påminner om varandra. Däremot gör inte sofforna det. Då är nog Oliver Gustavs soffa mer lik Axel Vervoordts, Sofa Brian Junior 🙂 Taskigt att outa Perspective när soffan är en klassisk modell från Holland. “Wabi-Sabi”-smaken är som baken antar jag.
  Ha en fin dag!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *