Layered lanserar möbelkollektion

av | feb 14, 2017 | Design, Veckans Inredningsnyheter

image

Designvarumärket Layered som på kort tid har etablerat sig och blivit ett uppmärksammat och framgångsrikt namn i branschen genom deras Art Deco inspirerade mattor, tar nu ytterligare ett steg och lanserar en egen möbelkollektion.
Även möblerna är egendesignade, och som deras gemensamma nämnare ser vi årets hetaste material, nämligen sammet!

21

image image

25

Den nya kollektionen presenteras i samarbete med konstnären Michel Bussien som har skapat en installation där möblerna utgör bärande element i det konstnärliga uttrycket.
Tidigare har Michel arbetat i gränslandet mellan inredningsdesign och konst, och han tackade direkt ja till förfrågan att tolka Layereds möbelkollektion.

24

Palmdale-Sofa

Kollektionen består av soffor, fotpallar, fåtöljer, sittpuffar och en dagbädd där färgskalan går från djupt mättade toner av grafitgrått, midnattsblått till pudrig rosa och smaragdgrönt med detaljer som mörkt trä och mässing.
Mina personliga Layered-favoriter är helt klart den långhåriga rosa ryamattan samt den rosa soffan som syns här nederst i bild.

Möbelkollektionen lanseras den 17 februari.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Fredagssvepet 7/17 | Living by W

    […] Så tar vi lite sammet igen. Layered som gör mattor lanserar nu en möbelkollektion, bland annat med en annan sak som syns mycket – puffen. Även om man inte samlar sig till en investering är det alltid fint att hämta inspiration från kollektionsbilder – tycker om möten mellan färg och material här. Layered i installation av konstnären Michel Bussien se fler bilder här och här.  […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Layered French Linen

    […] Layered’s Instagramkonto fick jag nya om deras uppdaterade möbelkollektion med möbler klädda i franskt lin som tvättats för mjuk och härlig känsla. Möbelkollektionen […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *