Gubi News 2017 – Stockholm Furniture Fair

FullSizeRender

I början av veckan var jag inbjuden till en pressvisning i Gubi’s monter på Stockholm Furniture Fair, för att spana in deras nyheter och för att träffa designerduon GamFratesi som bla designat den fina Beetle Chair-familjen.

3D7A2638 IMG_4354 3D7A2643

Just Gubi’s Beetle Chair finns starkt representerad bland nyheterna, denna populära stol har nämligen uppdaterats inför 2017 med ya modeller, bla en modell med sits av plast, och går nu även att få med träben, en lite billigare modell än den textilklädda med andra ord.

3D7A2665

Samma stol går även att få i en variant med ett skal av plast och klädd insida, just att skapa kontraster med hjälp av olika material på samma produkt är något som syns väldigt mycket just nu.
Jag skulle inte ha något emot om den här ljusrosa varianten av Beetle’n flyttade hem till mig och ställskapar med vårt nya matbord.

3D7A2653

Här ovan ser vi ännu en ny variant av stolen, med snurrfunktion som har ersatt de vanliga stolsbenen.
Och här vill jag ave tillägga att det där med SNURRSTOLAR måste vara årets stolsgrej, för jisses vad många företag som laserar uppdaterade stolsmodeller med snurrfunktion, jag har ju tex visat Fritz Hansen’s uppdaterade Pair Chair, och dessa två är långt ifrån de enda i sitt slag.

3D7A2656

Till nyheterna hör även uppdaterade Masculo Chair med fyra ben som även den har designats av GamFratesi.
Som du kanske minns så visade jag denna alldeles nyligen här i bloggen i samband med att jag bloggade om en tjusig restaurang i Paris som nyligen renoverats.
Också en liten trendalert när det gäller cognacsfärgat läder det är helt klart det som gäller framöver både när det gäller skinnsoffor och fåtöljer.

IMG_4358

Sist men inte minst ser vi den minimalistiska soffan Slim Line som kommer i ny längd och fler storlekar för fåtöljerna
Årets sofftrend är definitivt soffor av den här typen utan lösa plymåer, ja i ett enda stycke med andra ord.
Exempel på detta är ju tex IRE’s nya soffa Como som lanserades för någon vecka sedan, nya soffan från Massproduktions som jag återkommer till senare, och sist men inte minst Gubi’s Stay Sofa.
Stay-kollektionen utökas nu med en ottoman som tyvärr inte fastnade på bild men som kan ses HÄR.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 reaktion på “Gubi News 2017 – Stockholm Furniture Fair”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.