Dux – Claesson Koivisto Rune Collection

av | feb 10, 2017 | Design

f332427ymeyq0edgaqhz

Som jag lovade häromdagen efter att jag varit på pressvisningen  för den nya möbelkollektionen som Claesson Koivisto Rune designat för Dux, kommer här ett svep med pressbilder där man ser möblerna lite bättre.
Titta här!

yvqrhsazzb58qnmuylwo

”Soffan Alicia är ett fullskaligt system som möjliggör soffor av de flesta storlekar och konfigurationer. Integrerade avställningsytor gör att soffan lätt kan komponeras till ett slags landskap för umgänge. De bågformade ryggdelarna ger rytm till en i övrigt stram komposition. Bendetaljen tillför skärpa. Helt unikt är det spiralsystem som är identiskt med DUX sängar. Vi tror att detta är världens bekvämaste soffa. ”

bwjstzdoxxhduhzsb8ys

itx9yytf4i2ab81okqi1

sh805vpzried0dxolfxn

dgknrts2aoscwnbnqyaa

”Små extrabord blir soffbord i grupp. Inspirerade av den amerikanske konstnären Ellsworth Kellys formvärld kombinerar dessa bord räta linjer med organiska rundningar. Likt en karta över Amerikas delstater blandas linjer dragna med linjal med naturliga gränsformationer till ett slags oren geometri.”

ckr_4

mdyq7gs0ielwlqckfn5r

”En klassisk skandinavisk pinnfåtölj har smält samman med en italiensk stoppmöbel till fåtöljen Anita. Fåtöljen är därmed öppen och bekväm – lätt och tung – på samma gång. Den runda geometrin gör att fåtöljen möblerar i vilket rum som helst. Och tillsammans med vilka andra möbler som helst. Den kan stå rakt eller snett och blockerar inte rummet tack vare sina spjälor som tillåter genomsikt. Liksom soffan är fåtöljen uppbyggd runt DUX unika spiralsystem. Kvalitet och hantverk.”

hagmewz8ornrzhswq1og

”En mjuk, stoppad sänggavel. Med en enkel men stark signatur i form av en enda bågform. Bågen är inte klassikt rund utan tillplattad – ungefär så som solskivan i solnedgången förvrängs av atmosfärens brytning vid horisonten. Bågformen innefattad i en rektangel är samma tema som återfinns i skåpen The Sun and the Moon som passar som sängbord. Eden finns i samtliga standardbredder för att passa DUX alla olika sängar.”

*Pressbilder och beskrivningar av kollektionens produkter via Dux.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

 

 

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen: Dux på repeat

    […] via magiska bilder tagna i Portugal av Fernando Guerra, och alla nyheterna från Dux hittar du HÄR och […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Residence Stora Formpris 2017

    […] Som tex DUX som fick ta emot priset för Årets Producent med motiveringen »I samarbetet med Claesson Koivisto Rune har Dux nått en ny nivå. Bekvämlighet, skarpa linjer och lyx i årets snyggaste uppdatering.« Läs mer om DUX nya möbelkollektion HÄR. […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *