Kasthall lanserar Arrival of Origin

av | feb 4, 2017 | Design, Veckans Inredningsnyheter

Kasthall_Field_Medium_ParisBlue_200_LS17-1

Jag vet inte hur många mail jag får dagligen med pressreleaser, inbjudningar till pressvisningar osv men säkert 100 per dag, och rimligheten i att hinna med det lasset av nyheter känns ju helt orimligt.
En bråkdel hinner jag dock med, och en av godbitarna är nyheterna hos Kasthall, en kollektion som man valt att döpa till Arrival of Origin.
En lite mer elegant och modern look är det nya konceptet för Kasthall som med råge hänger med i svängarna 2017!

Kasthall_Madison_Paper_LS17

Kasthall_Field_Small_Rouge_100_LS17-1

För 2017 års kollektion har Kasthall’s designstudio satsat på utveckling framåt med utgångspunkt från företagets designhistoria.
Temat för årets kollektion är Arrival of Origin, och under Stockholm Furniture Fair 2017 lanseras de första nyheterna de handtuftade mattorna Field och Madison.
Här kombinerar Kasthall LOOP-teknik med en ny tredimensionell teknik för tuftning, med det bästa från traditionellt designhantverk.

Kasthall_Othello_MandarinGarden_310_LS17

Kasthall_Othello_MandarinGarden_310_CU17 Pressbilder Kasthall

I kollektionen experimenterar Kasthall med att skapa mönster genom att använda olika bouclehöjder, något som kan återses i två av nyheterna Field och Madison. Ytan i den högre bouclen ger ett nytt uttryck och skapar skuggor som förstärker det tredimensionella uttrycket på ett subtilt sätt.
Mattorna ramas in med en skuren kant, vilket ger en elegant och lekfullt känsla.

Inför valet av färg har Kasthall tittat i sitt befintliga färgarkiv bestående av vävgarn i 116 olika färgnyanser.
Vävgarn är lite grövre än traditionellt tuftgarn och ger ett mer robust intryck. Färgvalen till 2017 års kollektion är inspirerade av rena material som papper, lera och krita.
I kollektionen Field blandas färgerna Paris Blue, Rouge, Almond, Porceleain Pink och Blond, medan Madison bjuder på kulörer som: Bone, Midnight, Olive twist, Sage and Paper

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *