IKEA Kryddad – en tillfällig kollektion

IMG_3966

Idag damp det ner ett pressmeddelande från IKEA med nyheterna Jassa och Kryddad som båda är tillfälliga kollektioner hos IKEA 2017.
Förstnämnda Jassa som gjorts i samarbete med bla Piet Hein Eek har jag ju visat bilderna ifrån för länge sedan, men om du missade det tillfället så kika HÄR.

IMG_3965 image IMG_3964 IMG_3968

I detta inlägget blir det däremot lite bilder från kollektionen Kryddad, en tillfällig kollektion som går i sober gråskala , och som är resultatet av det gemensamma arbetet mellan IKEA’s designer Sarah Fager och kvinnliga hantverkare från Rangsutra och Industree Producer Transform.
Dessa är två sociala företag som leds och drivs av kvinnor i Indien och många av hantverkarna som är verksamma i förtagen är antingen aktieägare eller delägare via självhjälpsgrupper.

image IKEA_KRYDDAD_kollektion8

”Det här är väldigt personligt för mig. Att som mamma och kvinna få komma till Indien och träffa de här kvinnorna som har helt andra utmaningar. Att få vara en del av något som kan hjälpa dem att utvecklas och växa, få deras barn att växa – i synnerhet flickorna. Det har varit helt otroligt”, Sarah Fager, IKEA designer.

Kryddad är en tillfällig kollektion som består av handbroderade och handvävda inredningsdetaljer i bomull och förnybar bananfiber och har säljstart i Sverige den 24 mars 2017

Presslateral från IKEA’s.
Vill du veta mer om kollektionen Kryddad, läs vidare HÄR

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.