Mathias Dahlgren öppnar Rutabaga på Grand Hotel

av | jan 22, 2017 | Design, Hotelldesign, Okategoriserade

IMG_3760

Vi checkade som sagt in på Grand Hotel i onsdags och har bott där fram tills idag söndag, en sån härlig vistelse där inget mer fanns att önska, inget!
Bara utsikten från vår svit var ju hisnande vacker att vakna upp till… a room with a view!

3D7A1915

Det var visserligen en ganska så slagen bloggerska som vaknade upp där bland dunfluffet i morse, den här veckan har varit den mest hektiska men samtidigt roligaste på länge.
Det startade ju redan i lördags då vi checkade in på Clarion Arlanda för tidigt flyg till Köln och IMM Cologne och tre dagars boende på favoriten The Qvest.
Därifrån flög vi tidigt i onsdags tillbaka till Stockholm och direkt till ut Formex.

IMG_3762

3D7A1920

Formex-race och ett roligt möte på stan i fredags, därtill en massa bildredigering och bloggande om övriga inredningsnyheter, så nu i helgen kände jag att jag var tvungen att sakta ned på tempo en smula och unna mig lite extra gott i matväg på Mathias Dahlgrens restaurang Matbaren.
Mathias Dahlgrens andra restaurang, Matsalen genomgår just nu en förvandling till en lite annan typ av restaurang.
Det blir nämligen ett nytt koncept med mindre betoning på fine dining och mera uppsluppen, avslappnad miljö och dessutom ekologiskt och helt vegetariskt på menyn på Rutabaga (kålrot) som blir restaurangens namn.
Premiär den 13 februari om jag inte minns helt fel, och jag är pepp på att gå dit!

image

IMG_3764

Och nu har vi som sagt checkat ut från Grand Hotel för den här gången, men vill så klart snart bo där igen.
Har inte riktigt bestämt vart vi ska bo under Stockholm Design Week, då kommer vi nämligen att åka upp redan på lördagen och stanna till söndagen i veckan därpå.
Med i packningen hem följde min nya kappa och halsduk som jag fyndade på Filippa K igår, med ursäkten att ja behöver lite mera färg i min annars ganska svarta garderob.. hehe.

Ha en fin kväll!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

 1. Anncha på Stiligahem.se

  Jag läste om Mathias Dahlgrens nya Rutabaga tidigare i veckan. Jag har ätit i matbaren flera gånger och hans bästa rätter är de vegetariska – om du frågar mig. Nu är jag väldigt förtjust i det själv. När man jobbar mycket behöver man bo bekvämt tycker jag. Och det låter som om ni fick den kombinationen.

  Trevlig söndag
  ann-cha, stiligahem.se

  Svara
 2. admin

  Ja jag håller med dig! Matbaren är en stor favorit hos oss som vi brukar unna oss när vi vill lyxa till det lite extra och nu när vi bodde på Grand var det dessutom väldigt bekvämt och nära dit:)
  Pyttelite sorgligt dock att Matsalen inte finns kvar eftersom vi hade vår bröllopsmiddag där.

  Kram Anette

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *