Att reflektera över ljuset

img_3137

Innan jag började blogga för ca 4-5 år sedan, så hade jag knappt haft en kamera i min hand eller varit det minsta intresserad av att fotografera.
Konstigt när jag tänker efter, eftersom just fotograferingen idag är en stor del av mitt liv och något som jag verkligen anstränger mig på att utvecklas och bli bättre på.

3d7a0601 img_3138

Jag har aldrig gått någon fotokurs eller lärt mig en massa tekniska inställningar för kameran, utan testat mig fram och framförallt lärt mig vad jag vill ska vara i fokus i bilden, samt inte minst att utnyttja dagsljuset på bästa sätt.
Dagsljus är som du säkert förstår hårdvaluta och mycket bejublat när det känns helt perfekt, och minst lika sura mina å andra sidan när ljuset inte alls är så som jag vill.

img_3139

Så just det där med dagsljuset är något som jag så gott som dagligen reflekterar över och förundras av, för den ena dagens ljus är sannerligen inte det andra likt.
Som idag när det var ganska högt och klart ljus med en kall känsla, ett ljus som jag gillar betydligt bättre än det där gulaktiga ljuset som kommer lite längre fram på vårkanten och sommaren.
Och somliga dagar blir det ju inte en gnutta ljus känns det som, och då får oftast kameran ligga där på sin plats och vänta på bättre dagar.

Kram

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

1 reaktion på “Att reflektera över ljuset”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.