Pretty much the same

img_0648

Här ovan ser du fina fåtöljen STAY som även finns som soffa, en mycket omsusad sådan dessutom, och nästa sofftrend ser ut ungefär som så gissar jag.
STAY sär designad av Space Copenhagen, tillverkas av danska Gubi och bilden här ovan knäppte jag i deras monter i Paris på Maison & Objet tidigare i höst.

ikea_modern_mustard_inspiration_1-740x987

Också fick jag syn på denna fåtöljen som ingår IKEA’s kollektion Stockholm, pretty much the same, inte sant?
Jag hör ofta höjda röster är det gäller look a likes, kopior osv från olika håll och kanter, men när det gäller IKEA så är det lite som om allt är förlåtet…konstigt..
Ingen skugga ska dock falla på Pella Hedeby som gjort den fina stylingen eller fotografen Ragnar Òmarsson som gjort arbetet för IKEA Livet Hemma.

Rättelse: Efter Camillas kommentar så inser jag ju att jag snurrat till det hela en smula, eller ganska så rejält, för Camilla har ju rätt i att fåtöljen funnits i några år hos IKEA.
Tänk va en ny textil och snygg styling kan göra för helhetsintrycket, för visst blev fåtöljen ”som ny” i och med den nya textilien osv.
Jag vidhåller dock att jag tycker att IKEA allt som oftast kommer undan väldigt lindrings med sina snarlika kopior osv, vid andra tillfällen än detta vill säga….

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

6 reaktioner på “Pretty much the same”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.