Poul Henningsen’s hus

stue-dansk-design-poul-henningsen-hus-136peulhplaep6ouza_g8q

Den här veckan har jag inte riktigt fastnat för något speciellt Hemnet-span, där det såhär strax före jul har saktat in lite på farten.
Istället tänkte jag att vi skulle kika in i formgivaren Poul Henningsen’s hus som har renoverats och inretts nästan så som det såg ut i slutet av 30-talet då Poul Henningsen flyttade in.
Poul Henningsen är väl mest känd för PH-lampan som designades redan 1920, är nog även den lampan som allra starkast förknippas med varumärket Louis Poulsen som än idag har den som sin juvel i kronan.
Projektet har gjorts med stort engagemang av Realdania By & Byg.

georg-jensen-poul-henningsen-hus-ttr-_hznvmj1niqvmq6mma

Relativt nylanserade vasen och skålen från tjusiga kollektionen Urquiola  som har designad av Patricia Urquiola för Georg Jensen, och där bredvid ser vi finaste vattenkannan från Menu.
Fina julklappstips!

spisestue-spisebordsstole-arne-jacobsenpoul-henningsen-hus-ibpmmso_ckzb5t7mxyaikq metal-vindueskarm-poul-henningsen-hus-i8ygubean9ewppn5o44yeg ch22-loungestol-hans-wegner-poul-henningsen-hus-8qfp8k2siandfkzlozppyw gang-tapet-poul-henningsen-hus-w5ura2hvqhp_8dx4ret4ua sovevaerelse-tapet-poul-henningsen-hus-hxyd2tnrpkek9uezgslzxw

Tapeterna med nakna damer i rött som pryder  sovrummet och den långa gången,  skapades av Albert Nauer, PH’s svåger  då när det begav sig, och nu har konservatorer från Nationalmuseet tagit hand om uppgiften att ta fram denna tapet igen med hjälp av designern Heidi Zilmer.

kontor-ph-bordlampe-poul-henningsen-hus-tzcbiqs3xr7ozwjuupmpkq

kokken-vaegfliser-poul-henningsen-hus-5hqsnfkkh8s5s8qfpnkxig Foto Bo Bedre/© Realdania By & Byg

Idel fina designmöbler och inredningsdetaljer från främst välkända danska designbrands har använts när huset har inretts.
Vill du veta mer om samtliga produkter kan du kika in hos Bo Bedre där jag hittat dessa inspirerande bilder.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.