#jagärlucia och jag tror snart man blir galen….

av | dec 6, 2016 | Livet, Okategoriserade

Låt mig börja med att säga att jag inte på något sått kommer att gå in i detaljer, politiska åsikter osv i detta inlägget, men att jag ändå på något sätt vill ventilera mina tankar.
För jag tror snart man blir galen på riktigt över hur mycket dumheter, och hemskheter för den delen som pågår i samhället, det finns snart ingen rim och ranson över hur dumt det får bli.
Just nu syftar jag på den storm och hatkampanj som har uppstått kring Åhléns Lucia-kampanj.
Du har säkert sett bilden vid detta laget och jag visade bilden här hos mig när jag visade Åhléns Julen 2016 för ett tag sedan, men jag följer Åhléns och tar bort bilden eftersom detta är ett önskemål ifrån pojkens familj.
Men när man tänker efter lite så är det väl precis detta som hatarna vill uppnå, att de ska få sin vilja igenom?
Kommentarsfälten på Åhléns Facebooksida som fylldes med rasistiska påhopp eftersom man valt en mörkhyad pojke som frontfigur i årets Lucia-reklam är bara ett prov på hur det ser ut i samhället idag, tyvärr.
Kommentarer som ”VIDRIGT av er att göra narr av våra nordiska traditioner så där”. visar bara prov på hur mycket okunskap det finns, för Lucia härstammar från Italien och närmare bestämt Sicilien och inte alls härifrån Norden som vi har fått för oss.

Jag stöttar helt och fullt motreaktionen som har uppstått #jagärlucia och tänker att vem som helst får vara precis HUR och VAD den vill vara, ja samma sak gäller pepparkaksgubbe och stalldräng osv.
För jag leker även med tanken att Åhléns hade valt att samma pojke skulle vara pepparkaksgubbe i samma kampanj, vilka reaktioner hade vi då fått?
Det borde enligt samma tankesätt även det kunna vara fullt möjligt, det borde inte anses som rasistiskt tycker jag, men jag antar att reaktionerna skulle kunna bli just sådana.
Tyvärr.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

2 Kommentarer

 1. Emma Priwin

  Kommentarerna är fruktansvärda och jag håller med dig. Sen tror jag iofs att Åhlens marknadsavdelning firar med champagne idag då jag misstänker att kampanjen fick exakt det resultat som de förväntade sig. Kalla mig cynisk men jag är tämligen säker…

  Svara
 2. admin

  Mmm du har förmodligen helt rätt Emma…

  Kram Anette

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *