Gense lanserar kungliga silverbesticket Leonore

av | dec 1, 2016 | Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

img_2637

Idag lanserades det femte besticket i Genses serie Kungssilver vid en pressfrukost som hölls på Svenskt Tenn i Stockholm.
Jag hade såklart gärna velat vara där men vad ska man göra när alla inbjudningar är i Stockholm och man själv bor i Malmö?
Hur som helst, precis som när man tog fram silverbesticket Estelle, så är det den erkända formgivaren Erika Lagerbielke som har designat nykomlingen silverbesticket Leonore.

leonore

Besticket är inspirerat av Prinsessan Leonores internationella bakgrund, och Erika berättar att ”hon har strävat efter att ge designen ett kosmopolitiskt tonfall och en förfinad enkelhet. Formspråket är slankt och stilrent med ett modernt uttryck.”

Serien Kungasilver dekoreras med en krona och i besticket Leonore är kronan utförd som en luftig och fri linjeteckning, vilken har inspirerats av mönstergravyrer och monogram på äldre silverföremål.
Kronan är förhållandevis stor och charmigt placerad på skedens baksida, och det luftiga och lite lekfulla uttrycket i teckningen kontrasterar på ett intressant vis mot bestickets sofistikerade form.

”Den fina svenska silvertraditionen är ett arv att förvalta, både som hantverk och ur designsynpunkt. Silver är ett härligt material, med sin speciella glans och vackra färgton. Det har jag velat ta tillvara i besticket Leonore”, säger Erika själv om sitt samarbete med Gense.

Silverbesticket Leonore tillverkas i tre delar, kaffesked, dessertsked och tårtspade och ingår i Genses serie Kungasilver.
Pris: kaffesked 699 kr, dessertsked 939 kr och tårtspade 2 579 kr. Leonore finns i butik från december 2016.

*Pressbild och utdrag ur pressmeddelande från Gense.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *