Linum SS17 – Shadow Play

image

Idag landade de nya pressbilderna från Linum här hos mig, och de visar deras vår/sommar kollektion SS17 Shadow Play.
Linum är ett företag som verkligen har blommat upp under de senaste åren och senast som jag kikade på deras produkter live var under Maison & Objet I Paris.

image
Kontraster!
När jag svarade på ett gäng intervjufrågor för ett tag sedan så nämnde jag just rosa och rött i kombination som en stor uppseglare under 2017.

Inspirationen har man hämtat från det svenska skymningsljuset under vår och sommar, dess ofta dämpade men kraftfulla färgtoner och nyanser i skenet från en sakta brinnande sol som aldrig riktigt går ner.
Även om det dröjer ett tag ännu, så kan vi väl vara överens om att det är härligt att ha solens värmande strålar att se fram emot, och med dem Linums tolkning av vår älskade svenska sommar.

photo_jonas_ingerstedt_ss17_0110 photo_jonas_ingerstedt_ss17_0119 image image image image image

För vardagsrummet: en helt ny serie vackert melerade mattor i ull och jute.
För kök & bord ser vi Hedvig, en ny serie kökshanddukar, dukar, löpare, tabletter, servetter och förkläden i en fantastisk ny kvalitet av grov, ultramjuk linne/bomull.

image image

Säsongens mönster har skapats utifrån verkliga skuggspel, asymmetriska bågar, linjer och kurvor som Arezzo, Ascoli och Siena, i lekfull harmoni med de runda formerna i blomstermönstret Cesena med känsla av somrig blomsterprakt.
Precis som den svenska sommarens skymningsljus pendlar kollektionens färger mellan varmt och kallt, svala mineralnyanser av granit och fältspat blandas med jordnära toner av kaffe, kanel och off white.

image image image

image
Shadow Play lanseras med ett komplett sortiment för vår- och sommardagar såväl inomhus som utomhus. Grönt och blått kombineras till en sval, somrig havsturkos, medan toner av hallon och korallröta får samsas med en dämpad puderrosa.
Linum fortsätter sin tradition av att blanda olika typer av material och texturer och vi ser ytor i gedigna naturmaterial som linne, bomull, siden, jute och ull.

image image

Sommarkollektionen består även av solblekta bomullskuddar och picknickfiltar i sofistikerade ränder och texturer (Toscana, Acerra och Lecce), badlakan, solstolar och sittdynor i frodiga blomstermönster (Savona) och enkla, stilrena ränder (Venezia) och sist men inte minst den nya serien Firenze med dukar, löpare och servetter för det dukade bordet i skuggan.

Hoppas att du gillade det här lilla avbrottet från  allt som tenderar att gå i julens tecken just nu, en härlig sommarkollektion från Linum att ha att se framemot är ju aldrig fel tänker jag!

Pressbilder och ”infotext” från Linum/ Fotograf Jonas Ingerstedt

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

1 reaktion på “Linum SS17 – Shadow Play”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.