Besvikelsen

av | nov 14, 2016 | Livet, Okategoriserade

Idag ligger besvikelsen som en tjock tung filt över hela mig, besvikelsen över att jag tydligen har varit helt oförmögen att formulera mig på ett sådant sätt att man kan förstå vad jag verkligen menar och syftar på.
NEJ, jag har har aldrig någonsin påstått att jag skulle ha större rätt än någon annan att publicera pressbilder som finns tillgängliga i branschen, eller att någon skulle vara skyldig att länka till mig för att jag har publicerat ett inlägg med sådana bilder.
Det som jag har reagerat emot är att jag sett snarlika inlägg som de jag redan publicerat med delar av min text som har använts i samband med publicering av nyss nämnda bilder.

Så här skrev jag i fredags:

”Jag vet inte vad Du tycker och om du kan ge mig något råd, men jag tycker inte att det känns helt ok när man läser en text och känner igen texten nästintill till punkt och pricka och orden är ens egna fast ”skrivna” av någon annan.
Känslan av att man skulle vara en idébank och utnyttjad till max fast ändå helt ignorerad…och inte bara en engångshändelse utan vid upprepade tillfällen.
Förlåt om jag svamlar, men jag har nog inte riktigt sorterat tankarna ännu utan tänker högt, och samtidigt som den andra hjärnhalvan tänker att reaktionen kan bli, ”vem tror hon att hon är?”

Jag visar ett exempel här nedan och detta är bara ett av flera liknande incidenter:

skarmavbild-2016-11-14-kl-12-41-44

skarmavbild-2016-11-14-kl-13-13-47

Tipstacket underst har lagts till sent igår, och jag fick även ett mail ifrån Alva Forsberg Fierro på Residence Magazine, där hon ber om ursäkt för att hon glömt att tipstacka till mig och anger som anledning att hon varit stressad.
Anledningen till att jag reagerar är såklart inte enbart på att det är en snarlik text utan även eftersom det publiceras ganska direkt efter att jag har publicerat mitt/mina inlägg.
Jag kräver varken tipstack eller något annat för delen, utan har som sagt själv tappat lusten att blogga en smula eftersom jag upplever situationen som jag gör.

skarmavbild-2016-11-14-kl-14-01-09

skarmavbild-2016-11-14-kl-12-59-41

skarmavbild-2016-11-11-kl-20-59-51

Jag har noterat flera liknande exempel men det får räcka så här för min del, inte minst eftersom jag redan nu har målats du upp som om jag vore den som är skyldig till till att bloggtonen oss bloggare emellan har hårdnat, och det ställer jag INTE under några omständigheter upp på.
I samma långa utläggning om mig och ”mitt uthängande av andra” , används om och om igen ordet plagiat vilket är ett mycket starkt ord i sammanhanget, ett ord som jag INTE har använt mig av någonstans i min text.
I mitt inlägg har jag lagt in ett 20 tal olika länkar, en av dessa länkar är till bloggaren som känner sig uthängd av mig, två av länkarna rör det som jag som sagt har tröttnat på, att man saxar min text för att använda för publicering tillsammans med pressbilder, resterande länkar är INTE inblandade.
Jag borde ha varit tydligare där.
Min avslutning i gårdagens inlägg där jag skriver falskhet och tjuvnyp har inte ens med själva saxandet eller vad man nu ska kalla det för att göra, utan mer generellt sett när det gäller bloggvärlden som jag upplever den just, som ja, även jag upplever att den har blivit hårdare i mångt och mycket.
Olika incidenter som hänt den senaste tiden osv vilket jag tror att man förstår om man läst tex mitt inlägg som jag skrev i fredags och något inlägg tidigare.

Med detta sagt har jag faktiskt inte mer att tillägga till detta, jag behöver min tid till betydligt saker än att reda ut intriger som jag inte ens hade kunna ana mig till när jag skrev mitt inlägg.

Hade jag kunnat ana det hade jag aldrig skrivit inlägget.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

10 Kommentarer

 1. Lena

  Jag har läst din blogg ett bra tag nu och ofta sett ”dina” inlägg i andras blogg. Du har rätt att bli ledsen och NEJ det är inte okej att ta andras texter och skriva om dem ytterst lite utan att ge cred.
  Din blogg är jättebra! Sluta inte med den.
  Du har fler på sin sida.

  Svara
 2. camilla raihle

  Ja, fy sjutton vad tröttsamt det måste vara ibland att blogga. Går inte att vara tydlig nog när man skriver för att slippa bli missförstådd…
  Hoppas du har gnistan kvar trots allt.

  Svara
 3. Anncha på Stiligahem.se

  Anette, så otroligt ledsen jag blir när jag läser ikapp det som hänt. Du reagerar ödmjukt men sant och jag tycker att det är tydligt vad du menar. Jag tycker att det är otroligt fräckt – och dessutom olagligt att använda sig av dina texter. Jag tycker att du gör rätt i att länka till inlägg och låta läsaren själv bilda sig en uppfattning. Du är grymt snabb och jag läser din blogg för att hålla koll på nyheter för det mesta. Dessutom så tycker jag att du är ett bra exempel på att ha din egen stil och personlighet i inredningen vilket jag ju själv vurmar en hel del för. Jag hoppas att du kommer att fortsätta att blogga, men jag förstår varför du tvekar. Tyvärr tror jag att det är ett resultat av att det 1. finns ett överflöd av inredningsbloggar i kombination med att det är 2. svårt att få sin blogg att växa sig riktigt stor om man bloggar på fritiden. Nu såg jag att det var etablerade medier också bland dina länkar och tja, det blir en tuffare konkurrens och många bloggar har sin nisch och är bara skitduktiga. du är en sådan grym person. Din blogg är alltigenom professionell på alla sätt och vis. Folk tror att genom att ”kopiera” ditt upplägg kan de bli du. Naivt. Jag har vid flera tillfällen sett bilder som inspirerat mig i mitt eget bloggande, men jag driver en helt annan typ av blogg och har lagt mig vinn om min egen vinkel. Jag kanske svamlar ut en del. Vill bara att du ska veta att jag verkligen uppskattar det du gör och att jag hoppas att du fortsätter. De som är initierade ser och vet att det är du som var först. Och det höjer ju inte direkt statusen för de som apar efter.

  Varma hälsningar

  Svara
 4. camilla raihle

  Även om man skriver tipstack, så förstår jag inte hur man i det närmaste kopiera någon annans text…

  Svara
 5. Maria

  Förstår hur du menar och din besvikelse är berättigad! Vill bara säga att jag uppskattar din blogg jättemycket och allt det jobb du lägger ned på den… inte bara ytligt snack utan analyser och kommentarer som visar ditt stora intresse och stora kunskap. Ta nya tag och fortsätt ditt fina bloggande… du har en given plats bland de bästa!
  Kram Maria

  Svara
 6. Adam

  Hej
  Jag brukar inte kommentera på din eller andras bloggar men då jag nu ser att det är de stora inrednings magasinens anställda som tar och nyttjar dina och säkert andras texter också då går det för långt. Vart har affärs moralen och etiken tagit vägen ?
  Hoppas att du fortsätter att kämpa så vi även i fortsättningen får ta del av alt som händer i inredningsvärlen för få gör det så bra som du.
  Hälsningar
  Adam

  Svara
 7. Yvonne

  Hej

  Jag har tidigare tyckt att magasinet i fråga haft hög kvalitet och som känts mest seriösa i sin framtoning av magasinen, men nu rasar det tydligen.

  Yvonne

  Svara
 8. Loo

  Läste med intresse de mothugg du fick efter ditt första inlägg.
  Det togs bl a upp ett ex på liknande företeelser för ett år sedan som försvar mot att det inte stjäls idéer från andra bloggare. Det exemplet föll på eget grepp eftersom den storbloggaren som svarade dig då verkligen snott ditt bildkollage! Förvisso inte ”med mening” men denna storbloggare medgav rakt av att hen googlar på bilder och tar dem rakt av, utan hänvisning eller att fråga. Jag slutade då fölla den bloggen och har ff i te börjat läsa den bloggen. Jag känner att jag kommer göra likadant med den bloggare som valde att ta upp det exemplet som försvar mot din kritik mot att ta varandras idéer utan att credda för det.
  Blev återigen besviken på den respons du fick, det skiner igenom för oss läsare som inte bloggar och din blogg uppskattas för din personliga inredning, dina fantastiska inspirationskollage och nyhetesuppdateringarna, den är unik Annette! Vi gillar Dig och det Du gör!
  Och vi är många! ❤️

  Svara
 9. annalisa

  Som man bäddar får man ligga.. Jag har ngr ggr de senaste åren kommenterat eller frågat på innehåll i dina inlägg men fått snofsiga
  jag-kan-bättre-än-dig svar tillbaka.

  Svara
 10. Inredningshjälpen

  Hej Annalisa!

  Det är ju tråkigt om du har fått den uppfattningen.
  Jag hittar inga tidigare kommentarer ifrån dig i min blogg så tyvärr har jag inget att referera till.

  Ha en fortsatt fin dag

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *