Fritz Hansen Objects AW2016

unspecified-2

Tidigare i år ja faktiskt i samband med Salone del Mobile laserade danska Fritz Hansen deras allra första accessoarcollection Objects som fick ett mycket fint välkomnande vid lanseringen.
Syftet med Objects-kollektionen är att skapa en serie produkter för hemmet som visuellt och estetiskt kompletterar deras redan befintliga designmöbler som mestadels består av designklassiker men även ny design av tex Jaime Hayon och alldeles nyligen av Benjamin Hubert.

unspecified-4

Förutom de nya produkterna som presentras nu till hösten, så finns flera av produkterna från den första kollektionen tillgängliga igen, däribland spegeln från Studio Roso och de shaker-inspirerade brickorna från Wednesday Architecture.
Jaime Hayons japan-inspirerade Ikebana vas har i fått sällskap av en mini Ikebana i den nya kollektionen och erbjuder ännu ett alternativ för att skapa unika och sinnliga uttryck på olika ytor där hela blomman hyllas.

unspecified-7 unspecified-12

En annan höjdpunkt är den nya upplagan av Arne Jacobsens pall Dot™ som sammanför det vackra nubucklädret i jordnyanser från jubileumsutgåvan PK22™ med de brons och pulverlackerade benen från Fritz Hansen Choice 2016 Myran™.
I kollektionen ingår även stolsdynor av finaste läder till Sjuan i svart och i cognac.

unspecified-6 unspecified

De nya soffkuddarna i Objects-serien är designade av den danska designstudion Aiayu och är gjorda i lin och av den mjuk baby-lama-ull från det bolivianska höglandet, där lamadjur lever i hårda klimat mer än 4000 meter över havet, och är bland de bästa och mest slitstarka av ull kvaliteter som finns.
Aiayu betyder själ på bolivianska och är mycket karakteristiskt för varumärket, som lyckats kombinera hållbar design med ständigt aktuella och klassiska uttryck.

unspecified-13 unspecified-8 unspecified-11

Cecilie Manz är sedan tidigare en del av Fritz Hansen familjen, och med sina nya kreationer för Objects visar hon ännu en gång prov på hur enkel design med små detaljer som gör stor skillnad för helheten.
Här ovan ser vi de nya ekologiska puffarna där man använt sig av en raffinerad kombination av råduk som används i Poul Kjærholms möbler, klassisk remix-ull från Kvadrat och markerade sömmar i skinn som också finns på Cecilie Manz Minuscule stolar.
Skulpturala smycken för hemmet som även är funktionella och kan användas som extra sittplaster eller ett litet sidenord med en bricka placerad ovanpå.

unspecified-5

Ljusstaken “Light Tray” design Cecilie Manz är seriens höjdpunkt.
Skenet från stakens enda ljus lyser upp insidan av skålen som en hyllning till den varma och mysiga atmosfär som bara ljus kan skapa.

unspecified-14 unspecified-3

unspecified-9 Pressbilder Fritz Hansen Fotograf Sine Jørgensen

Sist men inte minst ser vi gjutna vaserna och skålarna i lergods som har producerats i en traditionell keramisk verkstad i den japanska staden Seto, där en hög grad av traditionell hantverksskicklighet tar del av varje steg i processen. Seto har varit ett centrum för keramik i mer än 2000 år, och tack vare områdets speciella järnhaltiga lera får materialet ett karakteristiskt gyllene skimmer som ger varje del av serien ett unikt uttryck.
För mer info om Objects, inköpsställen osv kika HÄR

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

1 reaktion på “Fritz Hansen Objects AW2016”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.