KLONG lanserar jubileumskollektion

av | aug 19, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

Äng-1-1024x650

Bland veckans alla höstnyheter som lanserats, hittar vi även 15-års jubilaren Klong och deras jubileumskollektion.
En kollektion som innehåller både ny design och vidareutvecklade klassiker, ja tidlösa vackra ting som kommer att bli framtida klassiker i mångas hem.
Kollektionen innehåller sex olika designobjekt signerade formgivarna Broberg & Ridderstråle, Eva Schildt, Note Design Studio, Ania Pauser och Marie-Louise Hellgren.

Trio-Pot-2-1-1024x795

TRIO POT – Krukor 

Design Ania Pauser & Klong


”
Trio Pot karaktäriseras av det genombrutna mönstret Drop som skapar fint djup och ger blomkrukorna karaktär utan att ta uppmärksamhet från växten. Inspiration till mönstret har Ania Pauser hämtat från sina lampor och mattor. Varje kruka består av tre delar; innerkruka, ytterkruka samt fat. Samtliga tillverkade av tunn plåt som varsamt lackerats i en matt porslinsaktig yta. Tillgängliga i tre olika storlekar.”

Gloria-2-1024x704

GLORIA SILVER – Ljusstake
Design Broberg & Ridderstråle

”Nu lanseras ljusstaken Gloria i en försilvrad variant i två storlekar. När designduon Broberg & Ridderstråle formgav Gloria blev resultatet både en ljushållare och samtidigt en skulptur. En skör cirkel i förgylld metall som markerar centrum för ett stearinljus. När Gloria är tänd verkar ljuset som ett inringat nav av energi och när den är släckt tar cirkeln över som en markör i rummet. Gloria lanserades i mässing första gången hösten 2015 i två storlekar.

GLORIA LJUSSTAKE STERLING SILVER
Design Broberg & Ridderstråle
I samarbete med silversmeden Rey Urban har Gloria nu tagits fram även i sterling silver. Gloria är en ljusstake som tar för sig i rummet. Den runda cirkeln skapar ett andligt rum som gör ljusstaken unik. Gloria i limiterad upplaga är tillverkad av massivt sterling silver vars båge har hamrats för hand. Limiterad upplaga om 20 exemplar.”

Pris i sek: 25 000:-”

Äng-2-795x1024

ÄNG SILVER – Vas 

Design Eva Schildt 


”Den uppskattade vasen Äng formgiven av Eva Schildt i mässing, svart och blågrön lanseras nu i en ny försilvrad variant.
Metallställningen är tillverkad av mässing som sedan är mattborstad och försilvrad. Gallret är handgjort och glaset är handblåst från Böhmen, Tjeckien.”

Svante-700x728

SVANTE FÖRNICKLAD – Vattenkanna 

Design Broberg & Ridderstråle

”Svante finns sedan tidigare i koppar och mässing och i år presenteras även Svante i en förnicklad utgåva. En vattenkanna avsedd för att vattna växter eller som designobjekt. Rymmer ca 1 liter.”

Teluria-1024x578

TELURIA FÖRNICKLAD – Ljusstake 

Design Note Design Studio

”Nu lanseras Teluria i en ny högblank utgåva. En elegant ljusstake designad av Note Design Studio med inspiration ifrån de mekaniska instrument som visualiserar ljusets samspel mellan jorden, månen och solen. Teluria finns sedan tidigare i svart och koppar.”

Gryning-2-645x1024

GRYNING VITRINSKÅP

Design Ania Pauser & Hannu Hietamäki

”Formgivaren Ania Pauser har tillsammans med möbelsnickaren Hannu Hietamäki hämtat inspiration från 1500-talets intarsiakonst och använt sig av tekniken ”skuggning” där varm sand användas för att skapa brända fanéreffekter. Skuggbränningen i kombination med den tredimensionella parkettläggningen ger en illusion av djup i skåpets mönstrade yta, vilket samtidigt skapar en lek för ögat. Den dolda klaffen ger skåpet den extra funktionen och ytterligare utrymme för avställningsyta vid servering. Vitrinskåpet är tillverkat av björk och glas i en limiterad upplaga om fem exemplar”

Pris i sek: 65 000:-

Invaders-1-690x1024

INVADERS CABINET
Design Studio BAAG

”Med inspiration från svamparna som växer runt trädstammar har Studio BAAG tagit fram ett skåp i två utföranden. Utsmyckade med metallskivor vars form och skuggor ger skåpet en skulptural känsla med unik karaktär. Skåpet lanseras i två utföranden, valnöt med mattborstad mässing och svartlackerad ask med oxiderad mässing. Skåpet tillverkas i en upplaga om fem exemplar i vardera utförande.”

Dune-1-1024x683

DUNE SATSBORD & GLASDETALJER
Design Sofia Almqvist

”I gränslandet mellan ett bord och dekoration presenteras Dune satsbord & glasdetaljer.
Den utsmyckade bordsytan med tredimensionella mönster ifrågasätter det konventionella bordet, väcker tankar och associationer samt uppmuntrar till nya användningsområden. De tillhörande glaskärlen passar i urgröpningarna som kan flyttas runt efter smak och behov. Dune består av fyra bord tillverkade av betsad ek samt sju tillhörande handblåsts glaskärl”

Inlägget innehåller utdrag ur pressmeddelande och pressbilder från Klong

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Somligt silvrigt – Omgivnologi

    […] tidigare av Ystad Metall. Vasen Äng i olika storlekar. Foto: Tom Martinesen. Tipstack till Inredningshjälpen, som ofta är först med det […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *