3D7A5415

Idag visar jag ett gäng bilder från vårt klassiska sekelskifteskök, ett kök ifrån Ballingslöv med vitvaror från Miele, tja ett ganska ordinärt svenskt kök skulle gissa.
Jämför man tex med köket från italienska Boffi som jag visade här i bloggen tidigare i veckan, så kan man lugnt säga att de båda stilarna är varandras motpoler.

IMG_1169

IMG_1167

Jubileumshyllan i rostfritt stål från String signerad Mats Theselius, är det senaste tillskottet i vårt kök.
Bra med lite extra förvaring, och den passar in superbra tillsammans med kaffemaskinen och micron där i hörnan.

IMG_1731

3D7A6314

Stora delar av väggarna i vår kök har vi klätt med glasmosaik från italienska Bisazza, och jag hade ett tag funderingar på att försöka måla över det i en ny kulör.
Men efter att ha rådfrågat proffs på området, samt testat på en provbit, så kommer det aldrig att bli av, då får vi hellre reva ner det som sitter där och göra om.

3D7A6323

Vi har inget köksbord i vårt kök utan har istället prioriterat en läshörna med Stingray’n från Frederica Furniture , som just nu fått sällskap av diverse prydnadskuddar från Fornasetti, Marimekko och Classic Collection .

IMG_1728

3D7A6320

Skafferiskåpet fanns i köket när vi köpte lägenheten, så vi övertog det av de tidigare ägarna. Köket i siG såG lite annorlunda ut med provisoriska delar, så det som finns idag har vi själva satt in.
Hade jag fått välja idag hade jag dock valt helt annorlunda, och framförallt valt helt släta luckor i antingen ljustret eller lindblomsgrönt.
Det gamla pottskåpet har varit i mans familjs ägo i åratal, och med dess marmorskiva och härliga patina så fungerar det idag som förvaring/blomsterbord, och visst passar det väl i vårt kök?

Ha en fortsatt fin söndag!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Stingray New Edition

    […] Det danska designföretaget Fredericia lanserar nu nya utgåvor av deras prisbelönta gungstol Stingray designad av Thomas Pedersen. Stingray hör vid detta laget till de möbler som omnämns som designklassiker och ja jag har sedan flera år tillbaka just en sådan stol i vårt kök. […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *