Calle Forsberg Love

av | jul 19, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

e7iwxqpuwmugnwxolfto Foto: Karin Björkquist

Calle Forsberg rustika vackra keramik som är otroligt eftertraktad, har jag ju berättat om här hos mig tidigare, och så även idag med anledning av att Calle Forsberg nu är aktuell med en utställning där har visar sitt nya porslin hos Konsthantverkarna.
En efterlängtad utställning innehållande hela 4 nya serviser som visar på keramikens förmåga att ta en central plats i våra liv, keramik med syfte att höja måltiden och att jobba i samklang med maten.
Eller som Calle själv presenterar sitt arbete ”Jag gillar det enkla och det som känns självklart. Är skålen vacker och funktionell så är den bra.”
.

flkqgf9caa0q8ikm83yr

Sedan många år tillbaka är Calle Forsberg’s arbeten ett självklart val för kända krögare och kockar.
Calle Forsberg har tex levererat specialtillverkat porslin till ett flertal av Sveriges Michelin-restauranger, Restaurang Frantzén, Volt, Lilla Ego och Pubologi för att nämna några av av dem.

Som en manifestation av vad för sorts spänning som kan uppstå när två konstarter möts, bjuder Calle Forsberg och Konsthantverkarna in VOLT (Sveriges första KRAV-certifierade restaurang med 1-stjärna i Guide Michelin) att hålla en demonstration i anslutning till utställningen, den kvällen hade ju varit mycket spännande att få ta del av tycker jag!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *