Så svårt att välja rätt kulör

av | jul 9, 2016 | Design, Hemma hos Inredningshjälpen, Inredningstankar, Okategoriserade

IMG_1331

Dagens, eller kanske rättare sagt de senaste veckornas huvudbry här hemma hos Inredningshjälpen, är att välja rätt kulör först och främst till sovrummet, men även vardagsrummet och köket kommer eventuellt att målas om det hela går vägen.
Samma kulör ter sig ju helt olika i olika typer av ljus, dagsljus vs kvällsljus, med hänsyn till hur skuggorna faller osv, och att se en kulör på en liten provbit är inte alls detsamma som att se kulören i ett helt rum…

I köket är planen att måla över vår glaskeramik som täcker en hel vägg (!) och jag är inte säker på att de funkar/fäster osv över huvudtaget.
Personen vi pratade med i färgaffären tyckte att det verkade som en galen idé att måla över glaskeramik från Bisarra, och ja det är det kanske?

3D7A5896

Affe mysgubbe är måttligt road av våra bestyr, och tycker att vi borde ägna oss mer åt honom istället för att hålla på att provmåla på kakel och tapetbitar, men det är det som vi roar oss med idag.

Hoppas att du fått en fin start på helgen!

Kram!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

 1. M

  Hej Anette,

  Vill tipsa om Farrow and Ball. Finns på Tapetorama i Malmö eller Tapetcafé i Köpenhamn. Jag har aldrig målat med någon av deras färger och blivit besviken. De skiftar otroligt mycket över dagen, men på ett fantastiskt vis. Tänker att kanske Borrowed Light, Skylight eller Calamine skulle passa dig. Vågar ni en aning mer färg är Light Blue fantastiskt. Den skiftar mellan blått, grått och grönt och är alldeles underbar 🙂 Att köpa provburkar är ett måste, men det är först på stora ytor som deras färger kommer till sin rätt.

  Trevlig söndag!
  Martin

  Svara
 2. Anna

  Jag måste säga att du är den inredningsbloggare som jag tycker har det finast hemma. Färgerna i er lgh är så magiskt vackra.

  Är det kakelväggen som är lite rosa/purpur… nåt åt det hållet? Kan du inte bjuda på en lite mer utzoomad bild innan du målar över den?

  Ha det bra! //Anna

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *